autor:

Fara foto

» » Salate de fructe

Salata de fructe proaspete

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii:, * 1 kg mere,, * 1 kg pere bine coapte,, * 500 g prune coapte,, * 500 g struguri de masa bine copti,, * 200 g zahar,, * 100 ml lichior de cirese (rom sau coniac),, * 500 g frisca,, * 100 g miez de nuca.

Dificultate: Medie Timp: 15 min

42 voturi

Mod de preparare

Merele si perele se curata de coaja si se taie in felii subtiri, pe lungime. Se pastreaza in vase separate. Prunele se spala cu apa rece, se pun intr-o strecuratoare si se introduc intr-un vas cu apa clocotita cca 2 minute, apoi se scot intr-un vas cu apa rece, lasindu-se sa se scurga. Dupa această operatie se curata de coaja cu usurinta si se desfac in jumatati, se curata de simburi si se taie sferturi. Se pastreaza intr-un vas separat. Strugurii se spala si se scurg. Se amesteca fiecare componenta cu zahar. Se pregatesc cupele si se asaza in fiecare cupa straturi alternative din fiecare componenta (mere, prune, pere, struguri), se stropesc fructele in cupe cu coniac sau lichior, apoi se decoreaza cu frisca. Miezul de nuca se prajeste usor in cuptor apoi se marunteste si se pudreaza in toate cupele peste frisca. Se pun la frigider inainte de servire. Se poate prepara si fara alcool, eventual cu sirop de fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de fructe proaspete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de fructe
Grapefruit in sos de whisky

Grapefruit in sos de whisky

Curatam de coaja si pielite fructele. Punem 150ml apa la fiert impreuna cu zaharul, fierbem timp

4 voturi    5 comentarii
20 min
Salate de fructe
Desert rapid si gustos, ideal de vara

Desert rapid si gustos, ideal de vara

Fructele de scurg de zeama. Ideal ar fi ca si ele sa fie reci, dar sunt bune si calde, pt ca se vor

6 voturi    1 comentariu
10 min
Salate de fructe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

    Merita incercata !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009

    Este un pic mai complicata reteta aceasta,dar sigur este o bunatate,felicitari.

Dificultate

Medie

Timp

15 min

42 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • * 1 kg mere,
  • * 1 kg pere bine coapte,
  • * 500 g prune coapte,
  • * 500 g struguri de masa bine copti,
  • * 200 g zahar,
  • * 100 ml lichior de cirese (rom sau coniac),
  • * 500 g frisca,
  • * 100 g miez de nuca.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de fructe

Pere posate in vin Pere posate in vin

Curatam perele de coaja si cu ajutorul unei lingurite, scobim cotorul cu grija, pentru a le mentine intregi. Le punem apoi intr-o oala

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Trifle cu capsune Trifle cu capsune

Spalam capsunile, le rupem coditele si le lasam sa se scurga de apa. Le alegem pe cele mai mari si mai frumoase si le taiem in felii.

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata de fructe