autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

Salata de gogonele coapte

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 octombrie 2010

Ingrediente
3 kg de gogonele, 3 cepe mari dintre care una rosie, 2 linguri otet de mere, sare, si ulei dupa gust(200-250 ml)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Am copt gogonelele in cuptorul aragazului la grill . Dupa ce s-au copt,le-am tinut acoperite cu un prosop,iar cand s-au mai racit le-am curatat de pielite si le-am lasat la scurs intr-o strecuratoare.Dupa ce s-au scurs suficient le-am tocat la blender si le-am amestecat cu otet,ulei,sare,piper si ceapa tocata marunt .
Pentru iarna puteti pastra salata in borcane atat cu ceapa cat si fara ceapa,aceasta adaugandu-se doar in momentul servirii.
Borcanele se capseaza bine,se invelesc in ziare,hartii sau carpe si se fierb 30-40 de minute la bain-marie.Daca nu este destul de racoros locul in care se vor pastra borcanele se adauga in salata putina aspirina sau conservant pentru siguranta.
Este o salata extraordinar de gustoasa si binevenita in zilele de post.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de gogonele coapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Muratura asortata

Muratura asortata

Varza se taie fidelute,se pune putina sare si este bine sa se lase de seara pana dimineata. Ardeii

4 voturi    6 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Gogosari cu struguri

Gogosari cu struguri

Zaharul se caramelizeaza putin,se adauga sarea, otetul, piper. Gogosarii se spala,se scot cotoarele

14 voturi    2 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Te astept cu drag...

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Ne vedem la toamna.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

    Multumesc mult...

    • Carmyna

      Carmyna (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

      Bun bun bun , o fac si eu, vb este ceva mai deosebit.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 3 kg de gogonele
  • 3 cepe mari dintre care una rosie
  • 2 linguri otet de mere
  • sare, si ulei dupa gust(200-250 ml)

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Te astept cu drag...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta

175 voturi    44 comentarii
50h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Sos picant de prune