autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Conserve si muraturi

Salata de iarna Cris

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 octombrie 2010

Ingrediente
2 kg de morcov, 2 kg de ardei capia, 2 kg de ardei gras toate culorile, 2 kg gogonele, 2 kg de gogosari, , Pentru maioneza:, 4 borcane de mustar(mai mult de 800 g), 1 l de ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Legumele se rad separat sau se toaca foarte fin, dupa ce au fost rase se oparesc in
urmatoarea compozitie:

1 litru de otet de 9 grade
2 litri de apa
6 linguri de sare
600 g de zahar
piper boabe(1/2 de pachet)
mustar boabe(1/2 de pachet)

se introduc legumele si se oparesc, dupa care se scot si se lasa la scurs in strecuratoare, se lasa sa se raceasca dupa care se vor amesteca. Se repeta operatia pentru fiecare leguma in parte. Separat ne apucam de maioneza, uleiul se pune treptat peste mustar si se amesteca bine, cand maioneza are compozitia corespunzatoare se adauga si legumele care s-au racit se amesteca si se poate trece la umplerea borcanelor.

Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de iarna Cris" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
COMPOT DE PRUNE

COMPOT DE PRUNE

1. Pentru servirea imediata: Se pun la fiert apa cu zaharul. In acest timp,se curata fiecare pruna

30 voturi    8 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
GOGOSARI PT IARNA

GOGOSARI PT IARNA

Gogosarii spalati, curatati de samburi, se taie in 4, se pun intro galeata mare, si se adauga peste

5 voturi    2 comentarii
50 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2010

    Am făcut-o pe vremuri, nici nu mai aveam reţeta. E foarte bună pusă în salata de cartofi fierţi!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

    Foarte apetisanta!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

    O bunatate.La iarna vin la tine dupa salata.:))

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • 2 kg de morcov
  • 2 kg de ardei capia
  • 2 kg de ardei gras toate culorile
  • 2 kg gogonele
  • 2 kg de gogosari
  • Pentru maioneza:
  • 4 borcane de mustar(mai mult de 800 g)
  • 1 l de ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Am făcut-o pe vremuri, nici nu mai aveam reţeta. E foarte bună pusă în salata de cartofi fierţi!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
VARZA DULCE LA MURAT VARA