Salata de legume pentru iarna

Reteta de salata de legume pentru iarna. Cum se prepara reteta de salata de legume pentru iarna.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Salata de legume pentru iarna

Ingrediente

  • 3,5 kg gogosari
  • o varza alba (cca 1,2 kg)
  • o varza rosie (cca1 kg)
  • o conopida (cca 1 kg)
  • 1 kg morcov
  • o telina(radacina,cca 300 g)
  • 1 l otet
  • 1/2 l ulei
  • 500 g zahar
  • 4 linguri rase cu sare de muraturi
  • piper

Mod de preparare

Reteta de salata de legume pentru iarna este usor de facut si este delicioasa langa o tocanita sau o friptura.

Conopida o desfacem buchetele mici, o lasam jumatate de ora in apa rece apoi o punem intr-o strecuratoare la scurs. Spalam si curatam gogosarii de cotoare si seminte si ii taiem fideluta. Tocam varza alba si rosie. Curatam si spalam morcovul si telina si le dam pe razatoarea mare. Amestecam toate legumele intr-un vas mare.

Punem otetul, uleiul, zaharul si sarea la fiert. Lasam sa dea cateva clocote si il turnam fierbinte peste legume.

Adaugam piper dupa gust .

Lasam la macerat 24 de ore. In acest interval avem grija sa amestecam de cateva ori in salata de legume pentru iarna.

A doua zi punem salata cu tot cu zeama in borcane curate si sterilizate. Depozitam borcanele in camara sau beci.

Daca locul de depozitare nu este racoros,adaugati un pachet conservant sau 5- 6 aspirine.

Spor la preparat reteta de salata de legume pentru iarna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise