autor:

Georgeta Nedelcu

» » Aperitive

Drob Talmoş-Balmoş

Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 martie 2009

Ingrediente
7 cartofi,, 2 cepe mari uscate,, 2 legături de ceapă verde,, 1 morcov,, 1 păstârnac,, 2 ardei graşi (1 verde, 1 roşu),, 2 legături mari de mărar,, 8 ouă,, 300 g brânză,, 300 g linte verde,, 2 căpăţâni mari de usturoi uscat,, 2 legături de usturoi verde,, delicat şi 200 g prosciutto crudo felii

Dificultate: Medie Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Lintea o punem de seara pana dimineata la inmuiat. A doua zi o punem la fiert, apoi curatam si spalam ceapa uscata, morcovul, pastarnacul, usturoiul verde, ardeii grasi, cartofii, mararul, usturoiul uscat si, ceapa verde.



Pe razatoarea mica dam morcovul, pastarnacul, cartofii, branza si usturoiul uscat. Tocam marunt ceapa uscata, ceapa verde, usturoiul verde, ardeii grasi, mararul si prosciutto. Ceapa uscata o calim in ulei. Cand a devenit aurie, punem o cescuta cu apa si mestecam usor, apoi adaugam morcovul, pastarnacul, prosciutto, ardeii grasi si cartofii (dupa ce au fost foarte bine scursi de zeama), lasandu-le sa se caleasca 2-3 minute.



Dupa aceea le dam la o parte. Dupa ce s-au racit putin, le rasturnam intr-un castron mare, iar peste ele punem branza, mararul, ceapa verde, cele 2 capatani de usturoi, 6 oua si usturoiul verde. Dupa ce s-a fiert lintea, o punem intr-o strecuratoare si o scurgem bine de zeama, apoi o adaugam peste celelalte ingrediente din castron. Punem delicat, dupa gust si amestecam totul foarte bine, apoi ungem doua tavi cu ulei si le tapetam cu faina.



Impartim compozitia de mai sus in doua tavi. Deasupra compozitiei punem cate un ou batut (in fiecare tava). Introducem tavile in cuptorul incins in prealabil si lasam sa se coaca la foc moderat, timp de 20-30 minute. Din cand in cand verificam cu scobitoarea daca drobul este gata. Cand s-a rumenit bine si nu se mai lipeste de scobitoare, scoatem tavile din cuptor si lasam drobul sa se raceasca in tavi, apoi il rasturnam pe platou.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob Talmoş-Balmoş" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
DIP DIN SPANAC

DIP DIN SPANAC

Se fierbe spanacul, se raceste si se toaca. Apoi se amesteca cu maioneza, smantina, Knorr mix si

5 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Gogosari aperitiv

Gogosari aperitiv

Branza, sunca si maslinele, taiate cubulete mici, se pun intr-un bol; se umplu pana la treisferturi

7 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Liliana Ciobanu , 31 mai 2014

    ai uitat sa adaugi lintea...

  • Georgeta Nedelcu

    Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine) , 25 mai 2014

    Mulţumesc pentru aprecieri!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 mai 2014

    O bunatate....

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 27 mai 2009

      Imi place reteta.Sigur o voi incerca.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 7 cartofi,
  • 2 cepe mari uscate,
  • 2 legături de ceapă verde,
  • 1 morcov,
  • 1 păstârnac,
  • 2 ardei graşi (1 verde
  • 1 roşu),
  • 2 legături mari de mărar,
  • 8 ouă,
  • 300 g brânză,
  • 300 g linte verde,
  • 2 căpăţâni mari de usturoi uscat,
  • 2 legături de usturoi verde,
  • delicat şi 200 g prosciutto crudo felii

Raporteaza reteta

Retete
de Georgeta Nedelcu
Aperitiv din legume

Aperitiv din legume

Mod de preparare: Curăţăm legumele şi le spălăm bine. Ceapa uscată o tocăm mărunt şi

2 voturi    3 comentarii
20 min
Aperitive
Musaca de legume cu carne tocată

Musaca de legume cu carne tocată

Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa, mararul si ardeii grasi. Morcovii si cartofii ii dăm pe

0 voturi    4 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Chiftele la cuptor din carne tocata de pui

Chiftele la cuptor din carne tocata de pui

Dam cartofii, telina si morcovii pe razatoarea mica, tocam patrunjelul marunt, ardeiul gras si ceapa.

1 vot    1 comentariu
45 min
Aperitive cu carne

Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)

Mulţumesc pentru aprecieri!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Clatite cu vinete (de post)