Lintea o punem de seara pana dimineata la inmuiat. A doua zi o punem la fiert, apoi curatam si spalam ceapa uscata, morcovul, pastarnacul, usturoiul verde, ardeii grasi, cartofii, mararul, usturoiul uscat si, ceapa verde.
Pe razatoarea mica dam morcovul, pastarnacul, cartofii, branza si usturoiul uscat. Tocam marunt ceapa uscata, ceapa verde, usturoiul verde, ardeii grasi, mararul si prosciutto. Ceapa uscata o calim in ulei. Cand a devenit aurie, punem o cescuta cu apa si mestecam usor, apoi adaugam morcovul, pastarnacul, prosciutto, ardeii grasi si cartofii (dupa ce au fost foarte bine scursi de zeama), lasandu-le sa se caleasca 2-3 minute.
Dupa aceea le dam la o parte. Dupa ce s-au racit putin, le rasturnam intr-un castron mare, iar peste ele punem branza, mararul, ceapa verde, cele 2 capatani de usturoi, 6 oua si usturoiul verde. Dupa ce s-a fiert lintea, o punem intr-o strecuratoare si o scurgem bine de zeama, apoi o adaugam peste celelalte ingrediente din castron. Punem delicat, dupa gust si amestecam totul foarte bine, apoi ungem doua tavi cu ulei si le tapetam cu faina.
Impartim compozitia de mai sus in doua tavi. Deasupra compozitiei punem cate un ou batut (in fiecare tava). Introducem tavile in cuptorul incins in prealabil si lasam sa se coaca la foc moderat, timp de 20-30 minute. Din cand in cand verificam cu scobitoarea daca drobul este gata. Cand s-a rumenit bine si nu se mai lipeste de scobitoare, scoatem tavile din cuptor si lasam drobul sa se raceasca in tavi, apoi il rasturnam pe platou.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii