Sfecla se spala bine de pamant, se pune la fiert in apa deja calda de preferinta, dupa care se scoate din apa, si se lasa la racit. Apoi, se curata de coaja, si se taie in cubulete sau felii. Nu recomand sa fie data pe razatoare, intrucat lichidul care urmeaza a fi turnat nu reuseste sa se infiltreze printre sfecla taiata astfel, asadar ea nu va sta in lichid, deci se va strica.
Dupa ce ati taiat sfecla, incepeti sa o asezati in borcane, dar in prealabil puneti cantitatea de apa la fiert, impreuna cu otetul, sarea, zaharul, foile de dafin, piperul boabe si vinul.
Dupa ce ati asezat sfecla in borcane, puneti si chimenul si hreanul. Atunci cand lichidul respectiv fierbe, turnati peste sfecla si puneti repede capacul. Daca aveti de gand sa pastrati borcanele pentru mai mult timp, pasteorizat-le neaparat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii