Salata de somon afumat cu mix de oua

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Salata de somon afumat cu mix de oua

Ingrediente

  • Va sfatuiesc sa folositi somonul feliat foarte subtire, se amesteca mai bine in salata.
  • 100 g somon afumat
  • 5 oua
  • 6 oua de prepelita
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 100 g cascaval
  • 2 linguri maioneza de casa
  • 100 g iaurt facut in casa
  • 1 lingura mustar iute
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare
  • piper
  • patrunjel vede frunze
  • Pentru ornat :
  • cateva rosii cherry
  • 3-4 oua de prepelita fierte
  • 2 fire patrunjel verde frunze

Mod de preparare

Toate ouale le punem la fiert in apa cu sare si le lasam sa fiarba 10 minute din momentul in care incepe apa sa clocoteasca.

Dupa ce au fiert, le lasam in apa rece 2 minute, apoi le curatam de coaja.

Radem cascavalul si taiem in cuburi mici ardeiul rosu si feliile de somon afumat.

Tocam marunt frunzele de patrunjel verde

Stoarcem 1/2 de lamaie.

Intr-un bol mai mare preparam amestecul din maioneza de casa (preferabil) , iaurt (daca nu aveti de casa, poate sa fie altul, dar sa fie gras), mustar, zeama de lamaie, sare si piper. Amestecam sa se omogenizeze ingredientele.

Ouale le dam pe razatoarea cu gauri mari si le punem intr-un bol mare in care vom aranja salata.

Adaugam si celelalte alimente pe care le-am taiat cubulete sau le-am tocat si deasupra turnam sosul obtinut din maioneza si iaut. Amestecam sa se omogenizeze.

Gustam salata si asezonam daca este cazul.

Ornam salata cu felii de oua de prepelita, rosii cherry si frunze de patrunjel verde.

Dam la rece salata, pentru cateva ore, sa se intrepatrunda toate alimentele pe care le-am folosit, apoi servim salata pe farfuriute sau pe tartine.

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/01/salata-de-somon-afumat-cu-mix-de-oua.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise