autor:

cheche

» » Aperitive

Salata de vinete

Autor: cheche (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cheche (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2010

Ingrediente
cam 300g vinete coapte(eu le-am avut din congelator), 1 lingura ulei, 1 ceapa mica data pe razatoare sau tocata foarte marunt, Pt maioneza:un galbenus fiert, un galbenus crud, 2-3 lingurite mustar, ulei, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Daca nu aveti vinete coapte,le puteti coace pe o tabla,pe aragaz,intorcandu-le pe toate partile.
Dupa ce s-au copt,se pun intr-un castron,le presarati cu sare din abundenta si le acoperiti cu un prosop,ca sa se curete mai usor de coaja.
Le lasati asa cam jumate de ora.Apoi vinetele se curata de coaja si se lasa la scurs.
Se toaca vinetele,apoi se bat cu mixerul.
Maioneza se prepara astfel:galbenusul fiert(si racit) se piseaza cu o furculita,se pune si cel crud.
Se amesteca bine sa nu faca cocoloase.
Apoi se pune si mustarul,dupa care se toarna putin cate putin ulei.
Cel mai bine e sa se mixeze cu mixerul,dar intr-o singura directie,pt a evita taierea maionezei.
Se potriveste gustul de sare si optional se pot pune si cateva picaturi de suc de lamaie.
Maioneza se incorporeaza in vinetele tocate si amestecate cu ceapa si se amesteca bine pana la omogenizare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata de vinete coapte

Salata de vinete coapte

Am copt vinetele cam 45 de minute.O vanata pentru fiecare ochi de aragaz.Le-am curatat, scos miezul

2 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Salate reci
Salata de vinete cu maioneza si usturoi

Salata de vinete cu maioneza si usturoi

Se coc vinetele (eu le-am copt pe tabla si au iesit mai inchise la culoare), se curata si se pun

10 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    A LBERT , 07 august 2016

    draga mea vinetele nu se fac cu mixerul deoarece se amaresc, ci cu lingura de lemn

  • Fara foto

    Andreescu Rodica , 08 iulie 2015

    FOARTE BUNE, CELE MAI BUNE, DAR ALTORA LE PLAC SI CELE FRECATE CU ULEI, SARE, CEAPA SI SE ADAUGA O ROSIE COAPTA SI DOI ARDEI COPTI, MARUNTITI BINE! (EVENTUAL CU USTUROI, NU CU CEAPA!)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Foarte buna !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

      Foarte gustoasa si aspectuoasa!

    • cheche

      cheche (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Multumesc:)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Bune, frumos decorate, dragut puisorul!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Foarte buna! Si eu prepar in mod asemanator salata de vinete cu maioneza cu exceptia faptului ca eu prefer zeama de lamaie in loc de mustar!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Si eu prepar cam la fel,eu trec vinetele prin blender,ies mai fine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • cam 300g vinete coapte(eu le-am avut din congelator)
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa mica data pe razatoare sau tocata foarte marunt
  • Pt maioneza:un galbenus fiert
  • un galbenus crud
  • 2-3 lingurite mustar
  • ulei
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de cheche
Tort cu iaurt de fructe

Tort cu iaurt de fructe

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie. Compozitia se toarna

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de lamaie

Tort de lamaie

Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina si coaja rasa de lamaie.Compozitia

5 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi
Paste bolognese

Paste bolognese

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie se incinge putin ulei

24 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

A LBERT

draga mea vinetele nu se fac cu mixerul deoarece se amaresc, ci cu lingura de lemn

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Cozi de stevie pané