Daca nu aveti vinete coapte,le puteti coace pe o tabla,pe aragaz,intorcandu-le pe toate partile.
Dupa ce s-au copt,se pun intr-un castron,le presarati cu sare din abundenta si le acoperiti cu un prosop,ca sa se curete mai usor de coaja.
Le lasati asa cam jumate de ora.Apoi vinetele se curata de coaja si se lasa la scurs.
Se toaca vinetele,apoi se bat cu mixerul.
Maioneza se prepara astfel:galbenusul fiert(si racit) se piseaza cu o furculita,se pune si cel crud.
Se amesteca bine sa nu faca cocoloase.
Apoi se pune si mustarul,dupa care se toarna putin cate putin ulei.
Cel mai bine e sa se mixeze cu mixerul,dar intr-o singura directie,pt a evita taierea maionezei.
Se potriveste gustul de sare si optional se pot pune si cateva picaturi de suc de lamaie.
Maioneza se incorporeaza in vinetele tocate si amestecate cu ceapa si se amesteca bine pana la omogenizare.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii