Salata de vinete Doina

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Salata de vinete Doina

Ingrediente

  • 1-2 vinete mai mari
  • 1-2 ardei grasi (optional)
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita ulei de masline
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Rupeti partile verzi de langa codita vinetelor. Se vor coace mai bine. Puneti ardeii si vinetele la copt. Eu le coc pe gratarul special cu capac, la foc iute, pentru ca nu se face fum si nu se murdareste aragazul. Se pot coace si in cuptor. Vinetele se intorc pe toate partile, ardeii se scot mai repede.

Vinetele coapte, fierbinti, se pun pe un fund de lemn, se taie cotorul de la codita, apoi se taie in doua. Cu o lingura si o furculita scoateti miezul, curatati-l bine de pe coaja si puneti-l intr-o strecuratoare emailata sau de plastic. Curatati ardeii de coaja, cotoare si seminte.

Intr-o cana de blender puneti vinetele, 1/2 ceapa taiata in 3-4 bucati mai mari, uleiul de floarea soarelui, zeama de la 1/2 lamaie, sare si mixati 10-20 secunde. (Cine doreste poate sa puna si un galbenus, dar nu trebuie neaparat pentru ca vor fi foarte albe si fine si fara galbenus). Adaugati cealalta jumatate de ceapa tocata foarte fin.

Cine vrea poate poate imparti compozitia in doua si in jumatate sa mixeze si ardeii copti. Veti avea vinete de doua culori. Sunt delicioase.

Salata de vinete se pune pe un platou si se garniseste cu felii de lamaie, de rosii, frunzulite de patrunjel si se stropeste cu uleiul de masline, pentru aspect.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise