Salata de vinete Doina

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Salata de vinete Doina

Ingrediente

  • 1-2 vinete mai mari
  • 1-2 ardei grasi (optional)
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita ulei de masline
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Rupeti partile verzi de langa codita vinetelor. Se vor coace mai bine. Puneti ardeii si vinetele la copt. Eu le coc pe gratarul special cu capac, la foc iute, pentru ca nu se face fum si nu se murdareste aragazul. Se pot coace si in cuptor. Vinetele se intorc pe toate partile, ardeii se scot mai repede.

Vinetele coapte, fierbinti, se pun pe un fund de lemn, se taie cotorul de la codita, apoi se taie in doua. Cu o lingura si o furculita scoateti miezul, curatati-l bine de pe coaja si puneti-l intr-o strecuratoare emailata sau de plastic. Curatati ardeii de coaja, cotoare si seminte.

Intr-o cana de blender puneti vinetele, 1/2 ceapa taiata in 3-4 bucati mai mari, uleiul de floarea soarelui, zeama de la 1/2 lamaie, sare si mixati 10-20 secunde. (Cine doreste poate sa puna si un galbenus, dar nu trebuie neaparat pentru ca vor fi foarte albe si fine si fara galbenus). Adaugati cealalta jumatate de ceapa tocata foarte fin.

Cine vrea poate poate imparti compozitia in doua si in jumatate sa mixeze si ardeii copti. Veti avea vinete de doua culori. Sunt delicioase.

Salata de vinete se pune pe un platou si se garniseste cu felii de lamaie, de rosii, frunzulite de patrunjel si se stropeste cu uleiul de masline, pentru aspect.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise