Rupeti partile verzi de langa codita vinetelor. Se vor coace mai bine. Puneti ardeii si vinetele la copt. Eu le coc pe gratarul special cu capac, la foc iute, pentru ca nu se face fum si nu se murdareste aragazul. Se pot coace si in cuptor. Vinetele se intorc pe toate partile, ardeii se scot mai repede.
Vinetele coapte, fierbinti, se pun pe un fund de lemn, se taie cotorul de la codita, apoi se taie in doua. Cu o lingura si o furculita scoateti miezul, curatati-l bine de pe coaja si puneti-l intr-o strecuratoare emailata sau de plastic. Curatati ardeii de coaja, cotoare si seminte.
Intr-o cana de blender puneti vinetele, 1/2 ceapa taiata in 3-4 bucati mai mari, uleiul de floarea soarelui, zeama de la 1/2 lamaie, sare si mixati 10-20 secunde. (Cine doreste poate sa puna si un galbenus, dar nu trebuie neaparat pentru ca vor fi foarte albe si fine si fara galbenus). Adaugati cealalta jumatate de ceapa tocata foarte fin.
Cine vrea poate poate imparti compozitia in doua si in jumatate sa mixeze si ardeii copti. Veti avea vinete de doua culori. Sunt delicioase.
Salata de vinete se pune pe un platou si se garniseste cu felii de lamaie, de rosii, frunzulite de patrunjel si se stropeste cu uleiul de masline, pentru aspect.
Pofta buna.
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii