autor:

Vekas

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

SALATA DE VINETE GRATINATE(reteta de post)

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2009

Ingrediente
(4 portii):, 1 kg. vinete, , 1 lingura seminte de floarea-sorelui decojite,, 1 catel de usturoi,, 2 linguri ulei de masline,, 1 lingura otet de mere,, patrunjel verde, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

1.Vinetele se curata de coja, se taie felii rotunde subtiri si se sareaza, lasandu-se 30 de minute , sa se scurga sucul amar.
2.Se spala cu apa rece, se sterg cu hartie absorbanta si se prajesc pe un gratar incins,apoi se aseaza in salatiera.
3.Se freaca uleiul cu usturoiul cutatat si presat si se adauga otetul.
4.Se potriveste gustul de sare si piper, apoi se toarna peste feliile de vinete.
5.Se presara cu semintele de floarea-soarelui si patrunjel verde tocat.Se servesc cu felii de paine prajita.
Daca ti-a placut reteta noastra "SALATA DE VINETE GRATINATE(reteta de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cubulete de pui pe pat de varza si orez

Cubulete de pui pe pat de varza si orez

Curatam, spalam, tocam marunt ceapa si o calim in putin ulei de masline. Adaugam varza murata, boiaua,

13 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta de malai cu legume si branza

Tarta de malai cu legume si branza

Incalzim cuptorul la 200 grade si ungem o tava ptr tarta. Punem la incalzit laptele adaugam sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 august 2010

    O bunatate !

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 21 martie 2009

    In multe salate semintele de floarea soarelui sau de dovleac dau o savoare deosebita. Eu le toc putin cu cutitul inainte de a le adauga la salate.

  • Fara foto

    ana maria lengher (Chef de cuisine) , 13 martie 2009

    O reteta interesanta, nu am folosit niciodata seminte de floarea soarelui pentru mancare... chiar sunt curioasa.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • (4 portii):
  • 1 kg. vinete
  • 1 lingura seminte de floarea-sorelui decojite,
  • 1 catel de usturoi,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 lingura otet de mere,
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Orez Curry cu legume si pui