Salata norvegiana de crab

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pt. 10 portii:
  • Carne de crab din conserva sau surimi congelat, 1,200kg
  • Galbenusuri de oua 4 buc.
  • Suc de lamaie 0,050 L
  • Otet din vin 0,070 L
  • Mustar boabe 1 lingura.
  • Sare de mare,Piper.
  • Ulei de masline 0,050 L
  • Ulei de fl. soarelui 0,500 L
  • Zahar 0,050kg
  • Cartofi 1,200kg
  • Ceapa 0,600kg
  • Maioneza 0.200kg
  • Smantana dulce pt. frisca 0,500 L
  • Arpagic 0,200kg
  • Ardei iuti 4 buc.
  • Usturoi 0,150kg
  • Salata verde 1 capatana.
  • Patrunjel verde.

Mod de preparare

Pregatire:

Daca folositi carne de crab,clatiti-o cu apa rece si o puneti la scurs.Surimi se pun la dezghetat si se taie cuburi mari.

Cartofii se pun la fiert in coaja.

Ceapa se curata si se pune in apa rece.

Arpagicul se opareste si se curata de coaja.

Ardeiul iute se curata de seminte si se toaca julien.

Usturoiul se curata si se zdrobeste.

Salata verde se spala frunza cu frunza sub jet de apa rece.

Preparare:

Cartofii se curata de coaja si se taie rondele.

Galbenusurile cu otetul incep a se mixa impreuna cateva minute,pana se formeaza o emulsie,apoi se adauga uleiul de floarea soarelui in fir subtire.Se condimenteaza cu sucul de lamaie,mustar seminte,zahar,sare de mare si piper.In acest sos gros se adauga arpagicul si toata ceapa tocata fin.Trebuie sa aiba consistenta unei umpluturi.

Intr-o tigaie mare puneti ulei de masline cu ardeiul tocat si usturoiul zdrobit.Dupa 3 minute adaugati carnea de crab si mai lasati 3-4 minute.Daca folositi surimi lasati mai mult.Cand surimi este gata adaugati smantana dulce si lasati sa scada.Sarati si piperati.

Montati pe farfurie salata verde rupta cu mana.Deasupra formati un cuib din cartofi in care puneti umplutura pe care ati pregatit-o anterior.Peste aceasta puneti carnea de crab sau surimi din tigaie,impreuna cu putin sos.Decorati cu maioneza si patrunjel verde.Dati la frigider si serviti rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise