autor:

» » Conserve si muraturi

Salată Rădăcina Vieţii

Autor: Cretu Corneliu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cretu Corneliu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 septembrie 2011

Ingrediente
-2 conopide mari (circa 3 kg), -2 ţeline mari cu frunze, -1 kg morcov, -1 kg gogoşar, -1 litru oţet, -400 ml ulei, -6 linguri sare, -8 linguri zahăr, -1 lingură piper boabe, -12 frunze dafin

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie frunza de ţelină mărunt şi gogoşarii feliuţe subţiri. Morcovii şi rădăcinile de ţelină se dau prin răzătoarea mare. Conopidele se rup în bucheţele mici.
Separat se fierbe într-un clocot 1 litru oţet, 400 ml ulei, 6 linguri sare, 8 linguri zahăr, 1 lingură de piper boabe şi 10-12 frunze de dafin. Amestecul se toarnă fierbinte peste legume, se amestecă şi se dă la rece până a 2-a zi.
Se pune în borcane (de preferinţă cât se consumă la o masă).
Daca ti-a placut reteta noastra "Salată Rădăcina Vieţii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • -2 conopide mari (circa 3 kg)
  • -2 ţeline mari cu frunze
  • -1 kg morcov
  • -1 kg gogoşar
  • -1 litru oţet
  • -400 ml ulei
  • -6 linguri sare
  • -8 linguri zahăr
  • -1 lingură piper boabe
  • -12 frunze dafin

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Magiun de prune