autor:

Fara foto

»

Salata romana cu branza si nuci

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 17 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 17 aprilie 2005

Ingrediente
felii paine alba (sau intermediara), 30 g unt, 2 felii de slaninuta afumata taiata cubulete, 1 salata verde, 60 g cascaval dat pe razatoarea mare, 40 g nuci zdrobite. Pentru sos: 1 ou mic, 80 ml untdelemn, 1 lingura zeama de lamaie, 2 fileuri de sardele (din conserva), 1 lingurita mustar.,

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se indeparteaza coaja si se taie painea cubulete de 1 cm latime. Se topeste untul intr-o tigaie, se prajesc cubuletele de paine, pana ce se rumenesc frumos, si se scot pe hartie absorbanta ca sa se scurga. Se pune in tigaie slaninuta si se rumeneste, amestecand intruna. Apoi se scoate si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Salata spalata si zvantata se rupe (sau se taie) bucati potrivite, se pune intr-un castron impreuna cu painea si slaninuta si se amesteca bine. Sosul: Se pune oul (intreg, cu coaja) in apa clocotita, se lasa sa fiarba un minut, se scoate, se curata de coaja si se freaca pana ce devine omogen, dupa care se adauga uleiul, zeama de lamaie, fileurile de sardele si mustarul si se amesteca pana ce maioneza este neteda. Sosul se toarna peste salata, inainte de-a o servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata romana cu branza si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de ciuperci si fasole pastai

Salata de ciuperci si fasole pastai

1. Se toaca ciupercile si fasolea pastai in cubulete mai mari sau mai mici in functie de preferinte; 2.

6 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Salata de fasole pastai

Salata de fasole pastai

Curatam pastaile de cozi,le spalam si le punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, le punem

4 voturi    4 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • felii paine alba (sau intermediara)
  • 30 g unt
  • 2 felii de slaninuta afumata taiata cubulete
  • 1 salata verde
  • 60 g cascaval dat pe razatoarea mare
  • 40 g nuci zdrobite. Pentru sos: 1 ou mic
  • 80 ml untdelemn
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 fileuri de sardele (din conserva)
  • 1 lingurita mustar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Salate de legume

Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Ratatouille la cuptor Ratatouille la cuptor

Legumele le spalam, le stergem si le taiem rondele, doar ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, la fel ca celelalte legume. Intr-o

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de vinete