autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu peste

Salau bonne femme

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 ianuarie 2011

Ingrediente
4 fileuri de salau, 300 ml lapte, 150 ml vin alb sec, 300 ml smantana dulce, 50 grame de unt, 2-3 linguri de faina, 1-2 linguri ulei de masline, 300 grame ciuperci albe, 1/2 lingurita nucsoara rasa, 1 foaie de dafin, 1 ceapă alba, 1 legătură de patrunjel, 100 ml ulei+50 grame de unt pentru prajire, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

15 voturi

Mod de preparare

Curatati ceapa si patunjelul şi tocati-le marunt.
Ungeţi o tava de iena încapatoare, cu unt.Apoi punem ceapa si presaram 1 lingura de patrunjel.
Taiati ciupercile în sferturi,sau jumatati in functie de marimea lor.
Pe o farfurie întinsa, amestecati 2-3 linguri de faina cu putina sare şi piper.
Dam fileurile de pește prin faina, pe ambele părti.
Încingem untul si uleiul într-o tigaie, Scuturati excesul de faina si prajiti pestele la foc iute pe ambele parti, pana se rumeneste,nu mai mult de 2-3 minute pe fiecare parte.Apoi il scoatem pe hartie la scurs.Dupa aceeia il asezam in tava peste cepa si patrunjel.
Se incinge cuptorul la 160 de grade.
Intr-o cratita topiti 50 de grame de unt impreuna cu uleiul,pentru prepararea sosului.
Adăugaţi 3 linguri de faină şi amestecati timp de 30 de secunde fara sa-si schimbe culoarea.
Stingeti cu lapte şi vin amestecând constant pentru a preveni formarea cocoloaselor. (La reteta originala se foloseste supa de peste,dar mine nu imi place asa ca am ales varianata cu lapte.)Adaugam foaia de dafin si nucsoara,apoi punem ciupercile si lasam totul sa fiarba la foc mic 6-8 minute pana se patrund bine.La final adaugam smantana dulce si asezonam cu sare si piper si putina pudra de usturoi.Turnam acest sos peste pestele din tava si dam la cuptor pentru 20 de minute pana se rumeneste deasupra.Se serveste impreuna cu cartofi natur sau cartofi duchesse.
Curatati ceapa si patunjelul şi tocati-le marunt. Ungeţi o tava de iena încapatoare, cu unt.Apoi punem ceapa si presaram 1 lingura de patrunj
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau bonne femme" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste
CARAS PRAJIT

CARAS PRAJIT

Pestele se curata,se spala,se zvanta bine,se fac crestaturi pe fiecare parte a pestelui la distanta

17 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
File de pangasius cu sos alb

File de pangasius cu sos alb

Pestele se tamponeaza cu prosop de hartie pentru a elimina surplusul de apa. Apoi il condimentam

2 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu peste

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

    FOARTE BUNA RETETA TA, SILVIA.

  • Vladi

    Vladi (Chef de cuisine) , 02 februarie 2011

    Si mie imi place pestele foarte mult, iar cartofii duchesse mmmmmhm :)*****

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

    Tentatie absoluta!*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Mancarurile de peste sunt pe primul loc in preferintele mele culinare. E o reteta excelenta. Succes pe mai departe!*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      E prea bun...vin sa ciugulesc putin si de aici hi,hi,hi. *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

15 voturi

Ingrediente

  • 4 fileuri de salau
  • 300 ml lapte
  • 150 ml vin alb sec
  • 300 ml smantana dulce
  • 50 grame de unt
  • 2-3 linguri de faina
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 300 grame ciuperci albe
  • 1/2 lingurita nucsoara rasa
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ceapă alba
  • 1 legătură de patrunjel
  • 100 ml ulei+50 grame de unt pentru prajire
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE

PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE

Intr-un castron se pune faina si se amesteca cu drojdia,sarea,uleiul si apa calduta.Se framanta aluatul

6 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Somon si pastrav la cuptor

Somon si pastrav la cuptor

Se curate pestele si se spala,apoi se aseaza intr-o tava de iena,se ung pestii cu ulei se condimenteaza

15 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Ciorba de fasole rosie cu ciolan afumat

Ciorba de fasole rosie cu ciolan afumat

Se spala ciolanul si se curata (eu am luat unul dezosat), se pune intr-o oala sub presiune si se

14 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

FOARTE BUNA RETETA TA, SILVIA.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive