autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Salau (cod) marinat

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 fileuri de salau (a 50 g), , 3 linguri ulei de masline,, sare, , zeama de lamaie, , o telina, , o lamaie intreaga., Pentru marinata: 350 ml otet, , 350 ml vin alb, , doua foi de dafin,, o lingurita piper boabe, , zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala fileurile, se zvanta, se prajesc in uleiul incins (cate doua minute pe fiecare parte) si se condimenteaza cu sare si zeama de lamaie.
Se curata telina si se taie felii subtiri, la fel ca si lamaia.
Se ia o forma rezistenta la foc si se aseaza straturi-straturi fileurile de peste, telina si lamaia.
Se pun pe foc otetul, vinul, foile de dafin si boabele de piper. Se gusta de sare si zahar si se lasa sa dea cateva clocote.
Se toarna marinata peste peste, se presara frunze de telina taiate fasii si se lasa 24 de ore la frigider.
Se serveste ca antreu, cu paine alba (bagheta).
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau (cod) marinat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somn in crusta de mustar Dijon

Somn in crusta de mustar Dijon

Curatam pestele,il spalam si apoi il lasam la scurs.Stropim pestele cu zeama de lamaie si apoi il

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Cod in crusta de mac

Cod in crusta de mac

Pestele se spala, se zvanta foarte bine si se tine la marinat 15-20 de minute in marinata prepaparata

8 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 fileuri de salau (a 50 g)
  • 3 linguri ulei de masline,
  • sare
  • zeama de lamaie
  • o telina
  • o lamaie intreaga.
  • Pentru marinata: 350 ml otet
  • 350 ml vin alb
  • doua foi de dafin,
  • o lingurita piper boabe
  • zahar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
dorada la gratar pe pat de cus-cus