autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Salau cu ardei si piersici

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 700 g salau, , 2 ardei grasi rosii (gogosari), , 2 ardei grasi verzi, , 2 lingurite miere de salcam, , 3 linguri ulei de masline, , 2 piersici galbene, , 1 lamaie (mai verde), , 200 g orez cu bobul lung (prefiert / parboiled), , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Radeti coaja de lamaie, stoarceti zeama, amestecati-le cu mierea, turnati peste pestele taiat felii groase de 2 cm si lasati-l sa se patrunda circa o ora. Spalati ardeii, indepartati semintele si taiati-i fasii subtiri. Curatati piersicile si taiati fiecare jumatate in 6.
Scurgeti bucatile de peste si prajiti-le intr-o lingura de ulei incins, la foc iute. Cand incep sa se rumeneasca, scoateti-le din tigaie si puneti-le deoparte.
Fierbeti orezul in apa cu sare si lasati-l sa se scurga. Intr-o alta tigaie, caliti fasiile de ardei circa 10 minute, in doua linguri de ulei, amestecand din timp in timp cu o spatula de lemn. Adaugati pestele, marinata in care a stat o ora si bucatile de piersica si lasati-le sa fiarba doua minute. Presarati cu piper si serviti-l imediat, impreuna cu garnitura de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu ardei si piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Surimi cu garnitura de orez

Surimi cu garnitura de orez

Punem bastonasele de surimi in apa clocotita cu putina sare, pentru 2-3 minute, apoi le scoatem intr-un

10 voturi    7 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
Peste impanat cu omleta

Peste impanat cu omleta

Taiem fiecare peste in doua bucati, presaram cu sare si piper, trecem prin oul batut si dupa aceea

6 voturi    1 comentariu
10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 700 g salau
  • 2 ardei grasi rosii (gogosari)
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 lingurite miere de salcam
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 piersici galbene
  • 1 lamaie (mai verde)
  • 200 g orez cu bobul lung (prefiert / parboiled)
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Pastrav cu ierburi proaspete la cuptor