autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Salau cu ardei si piersici

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 700 g salau, , 2 ardei grasi rosii (gogosari), , 2 ardei grasi verzi, , 2 lingurite miere de salcam, , 3 linguri ulei de masline, , 2 piersici galbene, , 1 lamaie (mai verde), , 200 g orez cu bobul lung (prefiert / parboiled), , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Radeti coaja de lamaie, stoarceti zeama, amestecati-le cu mierea, turnati peste pestele taiat felii groase de 2 cm si lasati-l sa se patrunda circa o ora. Spalati ardeii, indepartati semintele si taiati-i fasii subtiri. Curatati piersicile si taiati fiecare jumatate in 6.
Scurgeti bucatile de peste si prajiti-le intr-o lingura de ulei incins, la foc iute. Cand incep sa se rumeneasca, scoateti-le din tigaie si puneti-le deoparte.
Fierbeti orezul in apa cu sare si lasati-l sa se scurga. Intr-o alta tigaie, caliti fasiile de ardei circa 10 minute, in doua linguri de ulei, amestecand din timp in timp cu o spatula de lemn. Adaugati pestele, marinata in care a stat o ora si bucatile de piersica si lasati-le sa fiarba doua minute. Presarati cu piper si serviti-l imediat, impreuna cu garnitura de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu ardei si piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav cu legume la cuptor

Pastrav cu legume la cuptor

Se spala dovleceii si prazul, se curata si se portioneaza, dupa care se amesteca cu bulionul, tijele

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
rasol de crap cu cartofi si sos olandez

rasol de crap cu cartofi si sos olandez

Se fierbe 20-25 min, la foc mic, in apa in care a fiert zarzavatul. Pestele curatat se scoate pe

3 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 700 g salau
  • 2 ardei grasi rosii (gogosari)
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 lingurite miere de salcam
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 piersici galbene
  • 1 lamaie (mai verde)
  • 200 g orez cu bobul lung (prefiert / parboiled)
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
crap prajit