Ingrediente
4 pesti de 300-400 g fiecare, 1 mar, 1 portocala, 1 lamaie, 1 capatana usturoi, 1 sfert de ardei gras rosu, 3-4 peperoni, 6 foi de dafin, 2-3 lingurite ketchup, 4 linguri ulei de masline, frunze de telina si patrunjel, boia, cimbru, sare, piper
Dificultate: Medie | Timp: 40 min
5 voturi
Mod de preparare
Puneti pestii astfel pregatiti intr-o tava mai inaltuta, adaugati uleiul, ketchup, zeama de la portocala, marul feliat, jumatate din usturoi taiat felii subtiri, foile de dafin si 1/2 de lamaie taiata felii pe care le introduceti putin sub opercul (osul care acopera branhiile). Adaugati un litru de apa, peperoni taiati bucati si cateva frunze de telina si patrunjel.
Pudrati cu putin piper, cimbru si boia si dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu 15 minute, apoi inca 15 minute la foc mic. Udati din cand in cand pestii cu zeama din tava.
Scoateti tava si lasati-i sa se racoreasca putin. Puneti-i pe un platou, impreuna cu fructe si zeama din tava, decorati cu fasiute de ardei rosu, peperoni si usturoi din tava.
Se servesc cu garnitura de cartofi natur, mujdei de usturoi si cate o bucata de lamaie.
O mancare usoara si simplu de preparat. Pofta buna.