autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu peste

Salau cu fructe la cuptor

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 februarie 2010

Ingrediente
4 pesti de 300-400 g fiecare, 1 mar, 1 portocala, 1 lamaie, 1 capatana usturoi, 1 sfert de ardei gras rosu, 3-4 peperoni, 6 foi de dafin, 2-3 lingurite ketchup, 4 linguri ulei de masline, frunze de telina si patrunjel, boia, cimbru, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Se curata pestii de solzii si branhii, se eviscereaza, se spala bine si se condimenteaza cu sare, piper si cimbru, inclusiv pe dinauntru.
Puneti pestii astfel pregatiti intr-o tava mai inaltuta, adaugati uleiul, ketchup, zeama de la portocala, marul feliat, jumatate din usturoi taiat felii subtiri, foile de dafin si 1/2 de lamaie taiata felii pe care le introduceti putin sub opercul (osul care acopera branhiile). Adaugati un litru de apa, peperoni taiati bucati si cateva frunze de telina si patrunjel.
Pudrati cu putin piper, cimbru si boia si dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu 15 minute, apoi inca 15 minute la foc mic. Udati din cand in cand pestii cu zeama din tava.
Scoateti tava si lasati-i sa se racoreasca putin. Puneti-i pe un platou, impreuna cu fructe si zeama din tava, decorati cu fasiute de ardei rosu, peperoni si usturoi din tava.
Se servesc cu garnitura de cartofi natur, mujdei de usturoi si cate o bucata de lamaie.
O mancare usoara si simplu de preparat. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu fructe la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Spaghetti cu peste

Spaghetti cu peste

Pastele se fierb si se scurg de apa si se adauga putin ulei de masline pentru a nu se lipi. Se fierbe

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
PLATOU PANGASIUS CU OREZ SI LEGUME

PLATOU PANGASIUS CU OREZ SI LEGUME

Pestele se portioneaza(mie mi-au iesit 12 bucati),se aseaza pe un servetel sa absoarba surplusul

11 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

    O bunatate,cred ca a fost un deliciu.Felicitari.

  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

    Un peste deosebit! O reteta gustoasa! Felicitari!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

    Mi-ai făcut o poftă de peşte, că trebuie neapărat să fac şi eu!

Dificultate

Medie

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 4 pesti de 300-400 g fiecare
  • 1 mar
  • 1 portocala
  • 1 lamaie
  • 1 capatana usturoi
  • 1 sfert de ardei gras rosu
  • 3-4 peperoni
  • 6 foi de dafin
  • 2-3 lingurite ketchup
  • 4 linguri ulei de masline
  • frunze de telina si patrunjel
  • boia
  • cimbru
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

O bunatate,cred ca a fost un deliciu.Felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
Somon la cuptor cu sos de sampanie si portocala