autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu peste

Salau impachetat pe gratar

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2010

Ingrediente
6-7 pesti de 350-400 g bucata, 1 lamaie, 2 capatani de usturoi, 10-15 foi de dafin, 1 lingurita boabe de piper, 3 lingurite baza pentru mancaruri, 1 lingurita boia, 2 linguri ulei de masline, sare, piper, cimbru.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

15 voturi

Mod de preparare

Salaul se poate prepara in multe feluri, dar cel mai mult mi-a placut impachetat pe gratar. Este gustos si suculent, aromat. Incercati si nu veti regreta.
Am curatat pestii de solzi, mate si branhii (i-am cumparat direct de la pescari la Orsova). Dupa ce i-am spalat si i-am zvantat, am turnat in ei o multime de condimente si i-am uns cu ulei de masline. In fiecare pestisor am introdus 3-4 catei de usturoi si 1-2 foi de dafin, apoi i-am impachetat in folie de aluminiu.
Puneti pestii astfel impachetati pe gratarul special cu capac (cu halogen, la iarba verde sau in cuptorul aragazului). Ii lasati la foc molcom ~20 minute, nu trebuie nici macar sa ii intoarceti, pentru ca invelisul de staniol pastreaza sucurile si gustul in interior.
Scoateti pestii de pe gratar, despachetati bunatatea astea de mancare, dar usurel sa nu se destrame pestii, pentru ca sunt foarte moi si fragezi.
Asezati-i pe un platou, stropiti si decorati cu lamaie si frunze de patrunjel.
Eu i-am servit cu garnitura de cartofi natur si cu sos de usturoi. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau impachetat pe gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pangasius cu ciuperci la cuptor

Pangasius cu ciuperci la cuptor

Spalam pestele,il punem intr-o tava de yenna.Curatam ciupercutele si le spalam,apoi le punem in tava

8 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Couscous cu fructe de mare

Couscous cu fructe de mare

Un wok se tapeteza cu 2 linguri de ulei de masline peste care se adauga couscousul. Se lasa la rumenit

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

    O mancare foarte gustoasa si sanatoasa! Pe gratarul de carbuni acesti pesti sunt un deliciu. Toate retetele dv. sunt elaborate, foarte reusite si net superioare celor mai multe de pe acest site, felicitari!

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

    cind ma uitam la poze mi s-a facut o pofta teribila ;o reteta minunata

  • Ioana capsunica

    Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Arata foarte bine sincera sa fiu! Felicitari! Am si eu gratar ca cel pe care l-ati folosit asa ca am sa va "imprumut reteta"!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

15 voturi

Ingrediente

  • 6-7 pesti de 350-400 g bucata
  • 1 lamaie
  • 2 capatani de usturoi
  • 10-15 foi de dafin
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 3 lingurite baza pentru mancaruri
  • 1 lingurita boia
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru.

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

titza (Chef de cuisine)

O mancare foarte gustoasa si sanatoasa! Pe gratarul de carbuni acesti pesti sunt un deliciu. Toate retetele dv. sunt elaborate, foarte reusite si net superioare celor mai multe de pe acest site, felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Peste crocant