Salau impachetat pe gratar

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Salau impachetat pe gratar

Ingrediente

  • 6-7 pesti de 350-400 g bucata;
  • 1 lamaie;
  • 2 capatani de usturoi;
  • 10-15 foi de dafin;
  • 1 lingurita boabe de piper;
  • 3 lingurite baza pentru mancaruri;
  • 1 lingurita boia;
  • 2 linguri ulei de masline;
  • sare, piper, cimbru.

Mod de preparare

Salaul se poate prepara in multe feluri, dar cel mai mult mi-a placut impachetat pe gratar. Este gustos si suculent, aromat. Incercati si nu veti regreta.

Am curatat pestii de solzi, mate si branhii (i-am cumparat direct de la pescari la Orsova). Dupa ce i-am spalat si i-am zvantat, am turnat in ei o multime de condimente si i-am uns cu ulei de masline. In fiecare pestisor am introdus 3-4 catei de usturoi si 1-2 foi de dafin, apoi i-am impachetat in folie de aluminiu.

Puneti pestii astfel impachetati pe gratarul special cu capac (cu halogen, la iarba verde sau in cuptorul aragazului). Ii lasati la foc molcom ~20 minute, nu trebuie nici macar sa ii intoarceti, pentru ca invelisul de staniol pastreaza sucurile si gustul in interior.

Scoateti pestii de pe gratar, despachetati bunatatea astea de mancare, dar usurel sa nu se destrame pestii, pentru ca sunt foarte moi si fragezi.

Asezati-i pe un platou, stropiti si decorati cu lamaie si frunze de patrunjel.

Eu i-am servit cu garnitura de cartofi natur si cu sos de usturoi. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise