Se spala pestele, se scurge, dupa preferinta se poate taia bucati. Acestea se cresteaza, se da cu sare si se lasa un timp pentru a intra sarea in peste(cel putin 1/2 h). Se pune ulei de masline in tava, se aseaza buc. de peste. Se presara piper.Se taie felii lamaia. Feliile se aseaza peste peste (cate o felie/buc.). Foaia de dafin se rupe in bucatele mici si se pune pe langa peste, atat prin exterior cat si interior. Daca-ti place dafinul,poti pune mai mult, da\' se amareste.Se curata usturoiul si se pizeaza cu putina sare.Se da pestele la cuptor. Dupa vreo 20 min (daca pestele este cu piele, daca nu 10-15), se dau feliile de lamaie la o parte iar pestele se intoarce pe cealalta parte. Apoi se aseaza aceleasi felii de lamaie pe peste, la fel cum erau(lamaia nu se-ntoarce) si se pune cate putin usturoi pisat pe fiecare buc. de peste. Din usturoiul care a ramas se face un musdei. Dupa ce pestele este gata se scoate din cuptor. Se serveste cald cu mamaliguta si musdei.
Sfat: Dupa ce pestele a fost scos din cuptor se scoate inmediat din tava pentru ca altfel absoarbe tot uleiul din tava.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii