Salau la cuptor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • File de salau sau un peste intreg
  • o lamaie
  • sare
  • piper
  • o foaie de dafin
  • ulei de masline
  • o capatana de usturoi (dupa gust).

Mod de preparare

Se spala pestele, se scurge, dupa preferinta se poate taia bucati. Acestea se cresteaza, se da cu sare si se lasa un timp pentru a intra sarea in peste(cel putin 1/2 h). Se pune ulei de masline in tava, se aseaza buc. de peste. Se presara piper.Se taie felii lamaia. Feliile se aseaza peste peste (cate o felie/buc.). Foaia de dafin se rupe in bucatele mici si se pune pe langa peste, atat prin exterior cat si interior. Daca-ti place dafinul,poti pune mai mult, da\' se amareste.Se curata usturoiul si se pizeaza cu putina sare.Se da pestele la cuptor. Dupa vreo 20 min (daca pestele este cu piele, daca nu 10-15), se dau feliile de lamaie la o parte iar pestele se intoarce pe cealalta parte. Apoi se aseaza aceleasi felii de lamaie pe peste, la fel cum erau(lamaia nu se-ntoarce) si se pune cate putin usturoi pisat pe fiecare buc. de peste. Din usturoiul care a ramas se face un musdei. Dupa ce pestele este gata se scoate din cuptor. Se serveste cald cu mamaliguta si musdei.

Sfat: Dupa ce pestele a fost scos din cuptor se scoate inmediat din tava pentru ca altfel absoarbe tot uleiul din tava.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise