autor:

Angel Gabriel Lungu

» » Mancaruri cu peste

Salau la tava

Autor: Angel Gabriel Lungu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Angel Gabriel Lungu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 ianuarie 2009

Ingrediente
- 1 salau de 1,5-2Kg, - 500 gr de sunca sau kaiser fiert, - 3 ardei grasi, - 3 cepe medii, - 100 ml vin alb demisec, - 50 ml ulei, - sare si piper, - delikat pikant, - oregano

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

19 voturi

Mod de preparare

Se \"tunde\" salaul de aripioare si coada cu foarfeca de bucatarie si se jupoaie de piele cu cutitul ca in imagine.Se taie pe de-a lungul in doua si se pune in tava uns cu ulei cu sare si piper la foc mic in cuptorul incalzit in prealabil.
Se taie ceapa rondele, ardeiul gras fasii subtiri si se oparesc aprox 5 min, se scurge apa si se adauga delikatul pikant, sare, oregano si vinul si se da in clocot.
Se scoate tava cu salaul din cuptor si se pune pe langa bucatile de peste, sunca sau kaiserul taiate fasii subtiri apoi se toarna sosul cu legume peste ele.
La reteta din poza am folosit si rosii decojite pentru ca soacrei mele ii plac foarte mult dar la salau nu se folosesc de obicei, pentru cei care vor la legume pot adauga rosiile decojite taiate cubulete.
Se lasa la cuptor aprox 50 minute,apoi se serveste de regula stropit cu lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau la tava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pilaf cu peste uscat(sarat)

Pilaf cu peste uscat(sarat)

Mi-au trimis de la tara cateva bucati de crap uscat pregatite chiar de unchiul meu si m-am apucat

18 voturi    21 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    Demential!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

    Imi place foarte mult aceasta reteta. O prezentare foarte buna. Felicitari!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 martie 2009

    Reteta e super, dar daca pestele ar fi curatat, ca e tare grea operatiunea.

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

19 voturi

Ingrediente

  • - 1 salau de 1,5-2Kg
  • - 500 gr de sunca sau kaiser fiert
  • - 3 ardei grasi
  • - 3 cepe medii
  • - 100 ml vin alb demisec
  • - 50 ml ulei
  • - sare si piper
  • - delikat pikant
  • - oregano

Raporteaza reteta

Retete
de Angel Gabriel Lungu
Ficatei lejeri la cuptor

Ficatei lejeri la cuptor

Mentionez ca la aceasta reteta am folosit ficatei de pasare congelati. Se taie ceapa pestisori si

15 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocana de cartofi cu carnati la cuptor

Tocana de cartofi cu carnati la cuptor

Se tai cartofii in doua pe de-a lungul si apoi felii potrivite si se pun la fiert. Se prajesc carnatii

22 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Maruntaie de porc la cuptor

Maruntaie de porc la cuptor

Se tin maruntaiele in apa rece, rinichii taiati in doua, li se scoate partea alba si se pune un pic

12 voturi    2 comentarii
3h
Fripturi

COSTEO (Chef de cuisine)

Demential!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu rosii si vin alb