autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu peste

Salau marinat la cuptor

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 octombrie 2009

Ingrediente
4 buc salau de aproximativ 300 g, 1 ardei peperoni, 1 lamaie, 5-6 catei de usturoi, 3-4 ciuperci champignon, 4 linguri ulei de masline, 3 linguri ulei, 2 linguri otet, 50 ml vin alb, 1 rosie, 1 ardei gras, 50 g telina, 50 g ceapa, foi de dafin, cimbru, paprika iute si dulce, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Se curata pestii de solzi si de branhii, se eviscereaza, se spala bine si se zvanta.
Se prepara o marinata din ulei de masline, otet, vin alb, foi de dafin, peperoni tocat, 2-3 catei de usturoi feliati, putina sare si piper. Se pudreaza pestii cu condimente si se introduc in marinata. Se lasa la frigider cel putin 5-6 ore sau pana a doua zi.
Introduceti pestii intr-un vas de Jena, adaugati bucatele de ardei gras, ceapa, telina, usturoi si puneti doua pahare de apa, putina sare si piper. Acoperiti pestii cu felii de rosii si stropiti-i cu ulei.
Dati vasul cu capac la cuptor la foc mic 20-25 minute, apoi luati capacul, adaugati ciupercile feliate subtire si mai lasati inca 15-20 minute la foc mediu.
Asezati pe farfurii pestii cu legume si sos din vas si serviti-i cu mujdei sau sos de usturoi.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau marinat la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pilaf italienesc cu cotlet de rechin

Pilaf italienesc cu cotlet de rechin

Se fierbe orezul dupa ce l-am spalat bine, dupa indicatiile de pe punga.La acest orez am adaugat

3 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Peste Salau de nilus in aluminium la cuptor

Peste Salau de nilus in aluminium la cuptor

Bucatile de peste le las sa se dezghete le sarez cu sare groasa si lamaie stoarsa si le las 1/4 de

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2009

    Multumesc mult.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

    Foarte apetisant. Felicitari! Mi-ai facut pofta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

      O bunatate...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Multumesc mult. Salaul l-am primit cadou de la cuscrii, locuiesc in Orsova si am fost in vizita acum doua saptamani.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

      Super!Eu as folosi file,nu-mi place sa aleg oasele pestilor,raman flamanda.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Frumos si delicios.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 4 buc salau de aproximativ 300 g
  • 1 ardei peperoni
  • 1 lamaie
  • 5-6 catei de usturoi
  • 3-4 ciuperci champignon
  • 4 linguri ulei de masline
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • 50 ml vin alb
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras
  • 50 g telina
  • 50 g ceapa
  • foi de dafin
  • cimbru
  • paprika iute si dulce
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
File de peste "donut" prajit