autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu peste

Salau prajit cu usturoi

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Ingrediente
6 buc salau de aproximativ 300 g bucata, 6 linguri de malai, 2 linguri faina, 1 lingurita boia dulce, 1/2 lingurita boia iute, 1 capatana usturoi, cateva fire de patrunjel, 1 lamaie, 2-3 felii portocala, 2-3 peperoni, 1-2 linguri otet, 300 ml ulei pentru prajit, sare, piper, cimbru

Dificultate: Medie Timp: 45 min

19 voturi

Mod de preparare

Se curata pestii de solzi si branhii, apoi se eviscereaza si se spala bine. Se sterg cu hartie absorbanta, se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si putina boia.
Intr-o farfurie pregatiti un amestec din malai, faina, boia dulce si iute si cimbru. Dati pestii prin acest amestec si puneti-i la prajit in uleiul incins. Pana se prajesc pestii pe ambele parti (cam 10 minute pe fiecare parte) si devin aurii, preparati mujdeiul din usturoi zdrobit, otet, sare, piper, putina verdeata si 2 linguri de apa.
Scoateti pestii pe hartie absorbanta si asezati-i pe platou. Stropiti-i cu zeama de lamaie, adaugati mujdei, garnisiti cu felii de portocala si frunze de patrunjel si peperoni.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau prajit cu usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Scoici cu garnitura de spaghete

Scoici cu garnitura de spaghete

Spaghetele le punem intr-o craticioara la fiert conform cu indicatiile de pe punga.Mai intai punem

8 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
Crap romanesc cu ciuperci

Crap romanesc cu ciuperci

Se curata si se spala pestele. Se condimenteaza si se introduc in peste cativa graunti de usturoi.

26 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Florentina Rostariu , 05 octombrie 2014

    foarte bun

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 iunie 2011

    Pestele e preferatul meu indiferent cum e pregatit.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Foarte, foarte gustos. Felicitari pentru prezentare!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Multumesc mult, Florina.

    • Florina

      Florina (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2009

      Cea mai buna carne de peste dupa parerea mea.....felicitari pt reteta!!!!!!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Multumesc mult, Silvia.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      Uite un peste care imi place si mie,tare bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

19 voturi

Ingrediente

  • 6 buc salau de aproximativ 300 g bucata
  • 6 linguri de malai
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 1 capatana usturoi
  • cateva fire de patrunjel
  • 1 lamaie
  • 2-3 felii portocala
  • 2-3 peperoni
  • 1-2 linguri otet
  • 300 ml ulei pentru prajit
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Pestele e preferatul meu indiferent cum e pregatit.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Peste cu legume