autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Salau sau cod umplut

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1,5 - 2 kg fileuri de cod sau de salau, , 4 linguri suc de lamaie, , 200 g costita afumata, , 400 g ciuperci, , 2 linguri pesmet, , 1 ou, , 1 plic arome pentru peste (se gaseste la pravalii), , sare, , piper, , 100 g unt, , 1 lamaie intreaga, , 2 vinete lungi si subtiri.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala fileurile de peste, se zvanta in hartie absorbanta si se stropesc cu zeama de lamaie. Se taie costita in feliute, apoi se prajeste intr-o tigaie, pana devine crocanta. In untura lasata, se calesc ciupercile spalate, curatate si taiate in sferturi sau in jumatati (in functie de marime). Jumatate din costita prajita se amesteca cu ciupercile, pesmetul, oul si condimentele pentru peste, se gusta de sare si de piper. - Se unge bine tava cuptorului cu unt si se asaza pe ea unul din fileurile de peste. Se intinde deasupra umplutura de ciuperci, apoi se pune al doilea file de peste. Se topeste untul si se rastoarna peste pestele de deasupra, apoi se pune lamaia taiata felii. - Se curata vinetele de coaja, se taie felii subtiri si se pun alaturi de peste, in tava. Se baga la cuptor si se lasa 40 de minute. Cand e gata, se presara restul de costita prajita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau sau cod umplut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav somonat cu sos

Pastrav somonat cu sos

- Pastravul somonat se dezoseste, se asaza in tava pe un strat de sare mare. - Il stropim cu zeama

16 voturi    5 comentarii
35 min
Mancaruri cu peste
Salau impachetat pe gratar

Salau impachetat pe gratar

Salaul se poate prepara in multe feluri, dar cel mai mult mi-a placut impachetat pe gratar. Este

15 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei

Fierbator Style Black

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1,5 - 2 kg fileuri de cod sau de salau
  • 4 linguri suc de lamaie
  • 200 g costita afumata
  • 400 g ciuperci
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ou
  • 1 plic arome pentru peste (se gaseste la pravalii)
  • sare
  • piper
  • 100 g unt
  • 1 lamaie intreaga
  • 2 vinete lungi si subtiri.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Plachie de cod