autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Salau sau cod umplut

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1,5 - 2 kg fileuri de cod sau de salau, , 4 linguri suc de lamaie, , 200 g costita afumata, , 400 g ciuperci, , 2 linguri pesmet, , 1 ou, , 1 plic arome pentru peste (se gaseste la pravalii), , sare, , piper, , 100 g unt, , 1 lamaie intreaga, , 2 vinete lungi si subtiri.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala fileurile de peste, se zvanta in hartie absorbanta si se stropesc cu zeama de lamaie. Se taie costita in feliute, apoi se prajeste intr-o tigaie, pana devine crocanta. In untura lasata, se calesc ciupercile spalate, curatate si taiate in sferturi sau in jumatati (in functie de marime). Jumatate din costita prajita se amesteca cu ciupercile, pesmetul, oul si condimentele pentru peste, se gusta de sare si de piper. - Se unge bine tava cuptorului cu unt si se asaza pe ea unul din fileurile de peste. Se intinde deasupra umplutura de ciuperci, apoi se pune al doilea file de peste. Se topeste untul si se rastoarna peste pestele de deasupra, apoi se pune lamaia taiata felii. - Se curata vinetele de coaja, se taie felii subtiri si se pun alaturi de peste, in tava. Se baga la cuptor si se lasa 40 de minute. Cand e gata, se presara restul de costita prajita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau sau cod umplut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav cu legume la cuptor

Pastrav cu legume la cuptor

Se spala dovleceii si prazul, se curata si se portioneaza, dupa care se amesteca cu bulionul, tijele

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
rasol de crap cu cartofi si sos olandez

rasol de crap cu cartofi si sos olandez

Se fierbe 20-25 min, la foc mic, in apa in care a fiert zarzavatul. Pestele curatat se scoate pe

3 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1,5 - 2 kg fileuri de cod sau de salau
  • 4 linguri suc de lamaie
  • 200 g costita afumata
  • 400 g ciuperci
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ou
  • 1 plic arome pentru peste (se gaseste la pravalii)
  • sare
  • piper
  • 100 g unt
  • 1 lamaie intreaga
  • 2 vinete lungi si subtiri.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Merlucius in crusta de malai