autor:

Cornelia

» » Aluaturi si Foietaje

Saleuri cu cascaval si chimen

Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2016

Ingrediente
400 faina ,1 praf de copt ,o lingurita rasa cu sare ,doua oua, doua lingurite cu zahar ,doua linguri cu lapte /iaurt,o lingurita cu otet de mere ,180g. unt ,100 g .cascaval, si seminte de chimen .

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Faina se cerne impreuna cu praful de copt , untul rece se taie cubulete si se incorporeaza in faina . Intr-un castron se bat ouale, se adauga laptele ,sarea ,zaharul ,otetul ,se amesteca bine ,se face loc in mijloc la faina in care am incorporat untul ,turnam compozitia din castron si se framanta (nu prea mult sa se simta bucatelele de unt ) pana se obtine un aluat bun de intins . Se lasa la frigider o ora , se scoate si se imparte in doua . Se intinde un dreptunghi gros de ½ cm ,peste care se rade cascaval si chimen apoi se preseaza usor cu sucitorul , se taie betisoare se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt ,se da la cuptorul prencalzit pe raftul de sus pana se rumenesc ( 10 – 15 minute ) ,ies doua tavi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri cu cascaval si chimen" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Saleuri cu chimen si cascaval

Saleuri cu chimen si cascaval

Intr-un bol se pune faina, iar in mijloc se dizolva drojdia in apa calduta si se lasa 15 minute. In

11 voturi    2 comentarii
2h
Aperitive cu brinza
placinta cu branza dulce-sarata

placinta cu branza dulce-sarata

foile de placinta se lasa la temperatura camerei. branza dulce se amesteca cu branza telemea rasa,

11 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 400 faina ,1 praf de copt ,o lingurita rasa cu sare ,doua oua
  • doua lingurite cu zahar ,doua linguri cu lapte /iaurt,o lingurita cu otet de mere ,180g. unt ,100 g .cascaval
  • si seminte de chimen .

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti de post

Mucenici moldovenesti de post

Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut

2 voturi    3 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura  casei

Prajitura casei

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens

14 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine cu oua fierte