Faina se cerne impreuna cu praful de copt , untul rece se taie cubulete si se incorporeaza in faina . Intr-un castron se bat ouale, se adauga laptele ,sarea ,zaharul ,otetul ,se amesteca bine ,se face loc in mijloc la faina in care am incorporat untul ,turnam compozitia din castron si se framanta (nu prea mult sa se simta bucatelele de unt ) pana se obtine un aluat bun de intins . Se lasa la frigider o ora , se scoate si se imparte in doua . Se intinde un dreptunghi gros de ½ cm ,peste care se rade cascaval si chimen apoi se preseaza usor cu sucitorul , se taie betisoare se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt ,se da la cuptorul prencalzit pe raftul de sus pana se rumenesc ( 10 – 15 minute ) ,ies doua tavi .
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii