Saleuri cu cascaval si chimen

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Saleuri cu cascaval si chimen

Ingrediente

  • 400 faina
  • 1 praf de copt
  • o lingurita rasa cu sare
  • doua oua
  • doua lingurite cu zahar
  • doua linguri cu lapte /iaurt
  • o lingurita cu otet de mere
  • 180g. unt
  • 100 g .cascaval
  • si seminte de chimen .

Mod de preparare

Faina se cerne impreuna cu praful de copt , untul rece se taie cubulete si se incorporeaza in faina . Intr-un castron se bat ouale, se adauga laptele ,sarea ,zaharul ,otetul ,se amesteca bine ,se face loc in mijloc la faina in care am incorporat untul ,turnam compozitia din castron si se framanta (nu prea mult sa se simta bucatelele de unt ) pana se obtine un aluat bun de intins . Se lasa la frigider o ora , se scoate si se imparte in doua . Se intinde un dreptunghi gros de ½ cm ,peste care se rade cascaval si chimen apoi se preseaza usor cu sucitorul , se taie betisoare se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt ,se da la cuptorul prencalzit pe raftul de sus pana se rumenesc ( 10 – 15 minute ) ,ies doua tavi .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci