autor:

elkla-tony

» » Aluaturi si Foietaje

Saleuri Mihaela

Autor: elkla-tony (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 23 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elkla-tony (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 23 decembrie 2012

Ingrediente
1 pachet unt sau margarina sau untura (200g), 1 ou, 150 ml smantana, 1 lingurita sare, optional branza telemea rasa sau branza de burduf (200 g), faina cat curpinde pentru a iesi un aluat de consistenta plastelinei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se framanta aluatul din ingredientele de mai sus si apoi se lasa o jumatate de ora sa se odihneasca. Se intinde apoi pe planseta presarata cu faina, se taie batoane de 1 cm grosime si 10 cm lungime, se ung cu ou si se presara dupa preferinta cu sare, mac, susan sau cascaval. Se coc la foc potrivit pana se rumenesc ( aproximativ 30 min.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri Mihaela" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Melcisori  cu stafide

Melcisori cu stafide

Cernem faina intr-un castron, si facem o gaura in mijloc. Presaram drojdia in mijloc si amestecam

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonaci

Cozonaci

Am pus faina intr-un lighean. Am facut o maia din drojdie, frecata cu 2 linguri de zahar, putin

5 voturi    1 comentariu
3h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet unt sau margarina sau untura (200g)
  • 1 ou
  • 150 ml smantana
  • 1 lingurita sare
  • optional branza telemea rasa sau branza de burduf (200 g)
  • faina cat curpinde pentru a iesi un aluat de consistenta plastelinei

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu telemea si za’atar(specific arab)