autor:

elkla-tony

» » Aluaturi si Foietaje

Saleuri Mihaela

Autor: elkla-tony (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 23 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elkla-tony (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 23 decembrie 2012

Ingrediente
1 pachet unt sau margarina sau untura (200g), 1 ou, 150 ml smantana, 1 lingurita sare, optional branza telemea rasa sau branza de burduf (200 g), faina cat curpinde pentru a iesi un aluat de consistenta plastelinei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se framanta aluatul din ingredientele de mai sus si apoi se lasa o jumatate de ora sa se odihneasca. Se intinde apoi pe planseta presarata cu faina, se taie batoane de 1 cm grosime si 10 cm lungime, se ung cu ou si se presara dupa preferinta cu sare, mac, susan sau cascaval. Se coc la foc potrivit pana se rumenesc ( aproximativ 30 min.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri Mihaela" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu ceapă și măsline

Focaccia cu ceapă și măsline

Mi-a placut aceasta reteta de pe blogul Laurei si al lui Mimmi si am incercat-o. Amestecam drojdia

1 vot    9 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
MAMALIGA

MAMALIGA

1.Punem apa la fiert in care adaugam sare, o lingurita de ulei sau de untura si o dam in clocot 2.Cand

9 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet unt sau margarina sau untura (200g)
  • 1 ou
  • 150 ml smantana
  • 1 lingurita sare
  • optional branza telemea rasa sau branza de burduf (200 g)
  • faina cat curpinde pentru a iesi un aluat de consistenta plastelinei

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Placinte ardelenesti, umplute cu cartofi copti si aroma de ceapa