autor:

elkla-tony

» » Aluaturi si Foietaje

Saleuri Mihaela

Autor: elkla-tony (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 23 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elkla-tony (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 23 decembrie 2012

Ingrediente
1 pachet unt sau margarina sau untura (200g), 1 ou, 150 ml smantana, 1 lingurita sare, optional branza telemea rasa sau branza de burduf (200 g), faina cat curpinde pentru a iesi un aluat de consistenta plastelinei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se framanta aluatul din ingredientele de mai sus si apoi se lasa o jumatate de ora sa se odihneasca. Se intinde apoi pe planseta presarata cu faina, se taie batoane de 1 cm grosime si 10 cm lungime, se ung cu ou si se presara dupa preferinta cu sare, mac, susan sau cascaval. Se coc la foc potrivit pana se rumenesc ( aproximativ 30 min.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri Mihaela" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet unt sau margarina sau untura (200g)
  • 1 ou
  • 150 ml smantana
  • 1 lingurita sare
  • optional branza telemea rasa sau branza de burduf (200 g)
  • faina cat curpinde pentru a iesi un aluat de consistenta plastelinei

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Colaci Impletiti