Salsa de ciuperci cu vin

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 2 rosii,
  • 2 cepe rosii,
  • 300 g ciuperci,
  • 2 ardei iuti verzi,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • 1 lingurita sare iodata,
  • 40 ml vin demisec,
  • 1 lamaie,
  • 4 felii paine (toast),
  • 20 g unt.

Mod de preparare

Se oparesc rosiile cu apa clocotita si se curata de pielita. Se indeparteaza semintele (prin presare), iar miezul se taie cubulete. Ceapa curatata se toaca marunt, ciupercile spalate se taie feliute, iar ardeii iuti la fel, dupa ce s-au indepartat semintele si nervurile. Patrunjelul spalat si zvantat se toaca fin. Ingredientele astfel pregatite se amesteca cu sarea, zeama de lamaie si vinul si se lasa cel putin o jumatate de ora sa se patrunda. Se serveste pe painea prajita unsa cu unt (sau alaturi).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Budinca de paste cu pui si legume

Budinca de paste cu pui si legume

Budinca de paste cu pui si legume
Cartofi wedges

Cartofi wedges

Reteta de cartofi wedges. Cartofi wedges la cuptor cu boia, usuroi, piper, sare si ulei de masline. Retete de cartofi wedges...

Cartofi wedges
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise