autor:

costy1969

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

SALTIMBOCCA ROMANA

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 23 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 23 august 2009

Ingrediente
500 grame muschi de vitel, 4 felii de jambon, 8 frunze de salvie proaspata, 50 grame unt, 150 ml vin alb sec, sare,

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Muschiul de vitel se taie felii subtiri,care se invelesc in folie de plastic,se bat usor cu ciocanul sau se aplatizeaza cu un sucitor de patiserie,dupa care fiecare felie se taie in doua;

Fiecare felie de jambon se taie in doua;

Se pune fiecare felie de jambon pe o felie de muschi,se adauga o frunza de salvie si se fixeaza cu o scobitoare cele trei straturi ale preparatului;

Intr-o tigaie se incinge untul,apoi se rumeneste fiecare saltimbocca,timp de 2 minute pe fiecare parte,dupa care se pun pe un platou si se pastreaza calde pana in momentul servirii;

Din tigaia unde s-a facut preparatul se indeparteaza grasimea,se adauga in locul ei vinul si se fierbe cateva minute,amestecand cu o lingura de lemn,se asezoneaza,dupa care sosul format se toarna peste preparat si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "SALTIMBOCCA ROMANA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza cu rata

Varza cu rata

Se portionaza rata dupa ce este spalata se pune intr-o tava unsa cu putin ulei,rata o dam cu sare

13 voturi    13 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne
Sferturi de pasare cu couscus

Sferturi de pasare cu couscus

Intai taiem sferturile bucatele mici si le punem intr-o marinata facuta din ulei de masline suc de

9 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    costy1969 , 30 septembrie 2009

    nu este necesar sa fie fiarta,carnea de vitel se taie foarte subtire si se bate cu ciocanul foarte bine ,in momentul in care o pui in unt si cu felia de jambon,carnea devine frageda.focul trebuie sa fie dat mare,preparatul facut imediat,pentru a nu se arde untul,eventual puteti folosi si putin ulei combinat cu unt.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    Eu cred ca timpul de preparare este prea mic. Cred ca ar trebui fiert mai mult muschiul de vitel.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 grame muschi de vitel
  • 4 felii de jambon
  • 8 frunze de salvie proaspata
  • 50 grame unt
  • 150 ml vin alb sec
  • sare,

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

10 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

16 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume

costy1969

nu este necesar sa fie fiarta,carnea de vitel se taie foarte subtire si se bate cu ciocanul foarte bine ,in momentul in care o pui in unt si cu felia de jambon,carnea devine frageda.focul trebuie sa fie dat mare,preparatul facut imediat,pentru a nu se arde untul,eventual puteti folosi si putin ulei combinat cu unt.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Mamaliga cu branza si ciolan afumat