autor:

costy1969

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

SALTIMBOCCA ROMANA

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 23 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 23 august 2009

Ingrediente
500 grame muschi de vitel, 4 felii de jambon, 8 frunze de salvie proaspata, 50 grame unt, 150 ml vin alb sec, sare,

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Muschiul de vitel se taie felii subtiri,care se invelesc in folie de plastic,se bat usor cu ciocanul sau se aplatizeaza cu un sucitor de patiserie,dupa care fiecare felie se taie in doua;

Fiecare felie de jambon se taie in doua;

Se pune fiecare felie de jambon pe o felie de muschi,se adauga o frunza de salvie si se fixeaza cu o scobitoare cele trei straturi ale preparatului;

Intr-o tigaie se incinge untul,apoi se rumeneste fiecare saltimbocca,timp de 2 minute pe fiecare parte,dupa care se pun pe un platou si se pastreaza calde pana in momentul servirii;

Din tigaia unde s-a facut preparatul se indeparteaza grasimea,se adauga in locul ei vinul si se fierbe cateva minute,amestecand cu o lingura de lemn,se asezoneaza,dupa care sosul format se toarna peste preparat si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "SALTIMBOCCA ROMANA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu polenta graten

Pui cu polenta graten

Se pregateste o mamaliga mai tare deca o facem de obicei si se lasa la racit; dupa racire, se taie

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
ardei,dovlecei si rosii umplute cu carne pui

ardei,dovlecei si rosii umplute cu carne pui

Se amesteca carnea cu orezul,ceapa tocata,uliul si apa intr-un castronel.Se curata si se spala ardeii,rosiile

3 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    costy1969 , 30 septembrie 2009

    nu este necesar sa fie fiarta,carnea de vitel se taie foarte subtire si se bate cu ciocanul foarte bine ,in momentul in care o pui in unt si cu felia de jambon,carnea devine frageda.focul trebuie sa fie dat mare,preparatul facut imediat,pentru a nu se arde untul,eventual puteti folosi si putin ulei combinat cu unt.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    Eu cred ca timpul de preparare este prea mic. Cred ca ar trebui fiert mai mult muschiul de vitel.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 grame muschi de vitel
  • 4 felii de jambon
  • 8 frunze de salvie proaspata
  • 50 grame unt
  • 150 ml vin alb sec
  • sare,

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

10 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

16 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume

costy1969

nu este necesar sa fie fiarta,carnea de vitel se taie foarte subtire si se bate cu ciocanul foarte bine ,in momentul in care o pui in unt si cu felia de jambon,carnea devine frageda.focul trebuie sa fie dat mare,preparatul facut imediat,pentru a nu se arde untul,eventual puteti folosi si putin ulei combinat cu unt.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Rulouri de pui