autor:

iri nuca

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Salzburger nockerln

Autor: iri nuca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Austria


    Reteta postata pe: 02 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iri nuca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Austria


Reteta postata pe: 02 iunie 2013

Ingrediente
7 albusuri, 2 galbenusuri, 100 gr zahar, 20 gr faina, 1 vanilie, Sos:, 200 ml lapte, 30 gr unt, 1 vanilie, zahar pudra pentru decorat

Dificultate: Medie Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.

Se bat albusurile spuma in timp ce se adauga in ploaie zaharul si zaharul pudra. Spuma trebuie sa fie foarte tare, ca pentru bezea. Se incorporeaza in spuma galbenusurile, amestecand foarte usor de sus in jos. La fel se incorporeaza, cu mare grija, faina. Spuma trebuie sa ramana in continuare rigida.

Intr-o tava se pregateste sosul din lapte, unt si vanilie, se aduce la fierbere.

Spuma rezultata se aseaza in sosul fierbinte in forma a 3 piramide. Se introduc in cuptorul incins si se coc 9 minute la 200 grade Celsius.

Se orneaza cu zahar pudra.

Optional se pot servi cu sos de fructe de padure, vanilie sau ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salzburger nockerln" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu cirese

Prajitura cu cirese

Intr-un castron incapator cerni faina peste care pui untul, galbenusurile si vinul. Amesteci foarte

1 vot    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri
Negresa  cu glazura de ciocolata

Negresa cu glazura de ciocolata

Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare si impreuna cu zaharul pana se formeaza o bezea.Galbenusurile

9 voturi    14 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

    Kostliche!!!

Dificultate

Medie

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 7 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 20 gr faina
  • 1 vanilie
  • Sos:
  • 200 ml lapte
  • 30 gr unt
  • 1 vanilie
  • zahar pudra pentru decorat

Raporteaza reteta

Retete
de iri nuca
salata de primavara cu orez

salata de primavara cu orez

Se spala orezul si se fierbe, se clateste cu apa rece si se lasa la racit. Branza si legumele se

20 voturi    4 comentarii
40 min
Salate reci
vinete la gratar cu usturoi

vinete la gratar cu usturoi

Se taie vinetele rondele de cca 1 cm grosime si se prajesc pe gratar pe ambele parti pana se inmoaie.

11 voturi    6 comentarii
30 min
Aperitive
Paine neagra cu chimen (pentru masina de facut paine)

Paine neagra cu chimen (pentru masina de facut paine)

Se introduc in cuva masinii de facut paine, pe rand: apa, uleiul de masline, zaharul, sarea, chimenul.

6 voturi    5 comentarii
3h 20 min
Aluaturi si Foietaje
COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

Kostliche!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Negresa cu glazura de ciocolata