autor:

iri nuca

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Salzburger nockerln

Autor: iri nuca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Austria


    Reteta postata pe: 02 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iri nuca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Austria


Reteta postata pe: 02 iunie 2013

Ingrediente
7 albusuri, 2 galbenusuri, 100 gr zahar, 20 gr faina, 1 vanilie, Sos:, 200 ml lapte, 30 gr unt, 1 vanilie, zahar pudra pentru decorat

Dificultate: Medie Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.

Se bat albusurile spuma in timp ce se adauga in ploaie zaharul si zaharul pudra. Spuma trebuie sa fie foarte tare, ca pentru bezea. Se incorporeaza in spuma galbenusurile, amestecand foarte usor de sus in jos. La fel se incorporeaza, cu mare grija, faina. Spuma trebuie sa ramana in continuare rigida.

Intr-o tava se pregateste sosul din lapte, unt si vanilie, se aduce la fierbere.

Spuma rezultata se aseaza in sosul fierbinte in forma a 3 piramide. Se introduc in cuptorul incins si se coc 9 minute la 200 grade Celsius.

Se orneaza cu zahar pudra.

Optional se pot servi cu sos de fructe de padure, vanilie sau ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salzburger nockerln" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Baton cu cereale si ciocolata

Baton cu cereale si ciocolata

Topim mierea impreuna cu zaharul la foc mic. Cand incepe sa fiarba adaugam untul si amestecam continuu,

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate

Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate

Incalzim cuptorul. Taiem portocalele in felii subtiri. Eu inainte le spal foarte bine cu apa calda. Pregatim

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

    Kostliche!!!

Dificultate

Medie

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 7 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 20 gr faina
  • 1 vanilie
  • Sos:
  • 200 ml lapte
  • 30 gr unt
  • 1 vanilie
  • zahar pudra pentru decorat

Raporteaza reteta

Retete
de iri nuca
salata de primavara cu orez

salata de primavara cu orez

Se spala orezul si se fierbe, se clateste cu apa rece si se lasa la racit. Branza si legumele se

20 voturi    4 comentarii
40 min
Salate reci
vinete la gratar cu usturoi

vinete la gratar cu usturoi

Se taie vinetele rondele de cca 1 cm grosime si se prajesc pe gratar pe ambele parti pana se inmoaie.

9 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Paine neagra cu chimen (pentru masina de facut paine)

Paine neagra cu chimen (pentru masina de facut paine)

Se introduc in cuva masinii de facut paine, pe rand: apa, uleiul de masline, zaharul, sarea, chimenul.

5 voturi    5 comentarii
3h 20 min
Aluaturi si Foietaje
COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

Kostliche!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu visine