autor:

anuta

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Samba cu crusta de nuci

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 august 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 august 2017

Ingrediente
Blat:, 300 g biscuiti, 150 g unt moale, 100 g miez de nuca prajit si maruntit, Umplutura:, 200 ml frisca lichida, 1/2 cescuta de Tapioca perle, 3 linguri de zahar, 1 plic de gelatina(10 g), fructe maruntite de ananas din compot, bine scurse, Crusta:, 150 g miez de nuca prajit si maruntit, 1 cescuta de zahar, 2 oua

Dificultate: Medie Timp: 99h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat cu o lingura.

Se pun la fiert 2 cani de apa, impreuna cu 3 linguri de zahar. Cand apa da in clocot, se pun perlele de tapioca si se lasa sa fiarba cca 30 minute, la foc mic. Se scurg, daca mai ramane sirop la fiert, apoi se acopera si se lasa sa se raceasca.

Frisca lichida se mixeaza pana se intareste, apoi se adauga perlele de tapioca, fructele maruntite de ananas bine scurse de sirop si gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna peste blatul de bisciti si se da la rece 2 ore sau, de preferat, de seara pana dimineata.

Se pregateste crusta, caramelizand zaharul pana ce capata o culoare maroniu deschis, apoi adaugam miezul de nuca. Se da de pe foc si se incorporeaza cele 2 oua batute bine, in amesctecul de zahar caramel si nuci, amestecand in continuu cu o lingura pana ce devine un amestec omogen. Se repartizeaza uniform deasupra prajiturii, repede, cat este fierbinte si se mai lasa cca. 30 minute la rece.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Samba cu crusta de nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Gogosi.

Gogosi.

Se face cald in bucatarie, aproximativ 26-30°C (80-85°F). Coca se lucreaza ca la cozonac. Se

9 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Nuci

Nuci

Se fac bilute din aluat, se apasa in forme si se coc la cuptorul preincalzit la 160 de grade cca

26 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

99h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 300 g biscuiti
  • 150 g unt moale
  • 100 g miez de nuca prajit si maruntit
  • Umplutura:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1/2 cescuta de Tapioca perle
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic de gelatina(10 g)
  • fructe maruntite de ananas din compot
  • bine scurse
  • Crusta:
  • 150 g miez de nuca prajit si maruntit
  • 1 cescuta de zahar
  • 2 oua

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nectarine