Reteta postata pe: 30 martie 2009
Ingrediente
2 Carasi, 2-3 rosii, 1-2 ardei iuti, 4-5 catei de usturoi, patrunjel, sare, piper, condimente pentru peste
Dificultate: Medie | Timp: 50 min
Mod de preparare
Se iau 2 carasi se spala se despica pe burta, se curata inauntru NU se curata solzii, se spala din nou si se pun pe hartie absorbanta pentru a absorbi excesul de apa. Se frige pe tabla pe care a fost pusa un strat de sare grunjoasa si se aseaza pestele peste. Se pun la fript pe ambele parti, se va verifica in permanenta, si rosiile se pun la copt pe tabla, se poate frige si pe grill dar dispare stratul de sare. Se lasa aproximativ 20-30 de minute daca nu este facut se mai lasa la fript focul va fi mediu.
Se trece la prepararea saramurei, se pune apa la fiert se sareaza, se toaca marunt 1-2 ardei iuti, se zdrobeste usturoiu si se adauga, se lasa sa fiarba, se adauga rosiile coapte dupa ce au fost decojite si taiate in felii, se adauga patrunjelul si se mai fierbe cam 5 minute.
Pofta Buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de Caras" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert
-Se taie în bucăţele cât mai mărunte
9 voturi
2 comentarii
1h 20 min
1. Pestele se curata si se spala in citeva ape;
2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt;
3.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 31 mai 2009
Draga Cornel, Pofta buna la maciucile tale la tava, sper ca sunt excelente.
cornel , 24 mai 2009
Eu am facut maciuci la tava. Sunt excelente!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 mai 2009
Imi place mult pestele,iar saramura ta cred ca e tare gustoasa.