Reteta postata pe: 26 aprilie 2009
Ingrediente
800 grame caras 100 grame morcovi 100 grame ardei gras 100 grame rosii 2 catei de usturoi 1 ardei iute 30 ml ulei 1 legatura de leustean verde 1 legatura de ceapa verde sare grunjoasa (cca 100 grame), piper.
Dificultate: Medie | Timp: 40 min
Mod de preparare
Carasul se eviscereaza si se spala foarte bine sub jet de apa rece,fara a i se indeparta solzii; -morcovii se taie rondele, iar ardeiul feliute; -leusteanul se toaca marunt, usturoiul si ardeiul iute se feliaza; -rosiile se coc usor pe gratar,se curata de pielite si se taie cubulete; -se pune un litru de apa la fiert, iar in aceasta se pune ardeiul iute, morcovii, usturoiul, ardeiul gras, ceapa verde, uleiul si piperul; pestele umed se imbraca in sare grunjoasa si se pune pe gratarul incins la temperatura maxima,iar cand este rumenit, se curata de excesul de sare; -pestele se aseaza intr-o tava, peste el se pun legumele cu supa in care au fiert, leusteanul si rosiile, apoi se introduce la cptor 1o minute, punana mereu peste peste zeama din vasul in care acesta fiebe. SFAT:daca nu faceti pestele la gratar il puteti curata de solzi,acestia se pastreaza numai daca il facem la gratar pentru a nu se lipi.
Daca ti-a placut reteta noastra "SARAMURA DE CARAS" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Se iau 2 carasi se spala se despica pe burta, se curata inauntru NU se curata solzii, se spala din
52 voturi
6 comentarii
50 min
Pestele se prajeste in toate tarile;difera,uneori,garniturile;in Romania se maninca,de obicei,cu
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate