Intii se spala bine pestele dupa care se presara cu sare gronjoasa si se lasa citeva minute dupa care se spala din nou.
Intr-o tigaie mare se incalzeste uleiul,-pe o farfurie plata se pune faina si se amesteca cu boiaua atit cea iute cit si cea dulce si se inmoaie feliile de peste in faina dupa care se prajesc bine in tigaie.
In timp ce pestele se prajeste turnam otetul intr-o tigaie lata adaugam si apa, ienibahar si foi de dafin si usturoiul taiat felii. Lasam sa inceapa sa fiarba si adaugam sare si 1lingura de zahar. Cind incepe sa fiarba facem un foc mai mic si adaugam bucatile de peste prajite sa dea o fiertura in otet -10 minute si stingem focul. Lasam sa se raceasca si lasam pe noapte in frigider ca gusturile sa se patrunda.
A doua zi se poate servi chiar daca sosul s-a congelat.
Este gustos cu mamaliga calduta sau cu felii de mamaliga rece pe care le-am prajit putin.
Saramura se mentine bine citeva zile in frigider.
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaReteta de salata greceasca. Salata greceasca reteta traditionala. Salata de vara cu rosii, castraveti, ardei, ceapa rosie,...
Salata greceascaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii