autor:

kok miori

» » Mancaruri cu peste

Saramura de crap

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iulie 2010

Ingrediente
1peste de 1,500 gr taiat felii-curatat si spalat, , 4-5 capatani de usturoi, , 3-4 boabe de enibahar, , 2-3 foi de dafin, , faina alba -1pahar, , putina boia de ardei iute si dulce, , ulei ptr prajit, , 2pahare de apa, , 1-11/2 pahar de otet 5%

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Intii se spala bine pestele dupa care se presara cu sare gronjoasa si se lasa citeva minute dupa care se spala din nou.

Intr-o tigaie mare se incalzeste uleiul,-pe o farfurie plata se pune faina si se amesteca cu boiaua atit cea iute cit si cea dulce si se inmoaie feliile de peste in faina dupa care se prajesc bine in tigaie.

In timp ce pestele se prajeste turnam otetul intr-o tigaie lata adaugam si apa, ienibahar si foi de dafin si usturoiul taiat felii. Lasam sa inceapa sa fiarba si adaugam sare si 1lingura de zahar. Cind incepe sa fiarba facem un foc mai mic si adaugam bucatile de peste prajite sa dea o fiertura in otet -10 minute si stingem focul. Lasam sa se raceasca si lasam pe noapte in frigider ca gusturile sa se patrunda.

A doua zi se poate servi chiar daca sosul s-a congelat.

Este gustos cu mamaliga calduta sau cu felii de mamaliga rece pe care le-am prajit putin.

Saramura se mentine bine citeva zile in frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de crap" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Saramura de crap

Saramura de crap

Pestele portionat se unge pe ambele parti cu putin ulei si condimente si se da la rece cateva ore.

4 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste
Saramura de crap

Saramura de crap

Se curata capatana bine la urechi de branhii,se spala.Se taie pestele se portioneaza si punem la

13 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Interesanta reteta, cu totul diferita de cea pe care o fac eu!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 25 iulie 2010

    Nu iese acru ptr ca la otet adaug zahar si sare daca iti place mai dulce poci adauga putin zahar dar te asigur ca nu este nevoie.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

    Nu cumva iese cam acru?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1peste de 1,500 gr taiat felii-curatat si spalat
  • 4-5 capatani de usturoi
  • 3-4 boabe de enibahar
  • 2-3 foi de dafin
  • faina alba -1pahar
  • putina boia de ardei iute si dulce
  • ulei ptr prajit
  • 2pahare de apa
  • 1-11/2 pahar de otet 5%

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Interesanta reteta, cu totul diferita de cea pe care o fac eu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Croissant nobil