autor:

tanase gheorghe

» » Mancaruri cu peste

Saramura de crap cu legume ratatouille si galuste de mamaliga

Autor: tanase gheorghe (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tanase gheorghe (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Ingrediente
Aceasta reteta este un fel de struto-camila,dar sper ca rezultatul amestecului romano-mediteranean sa mearga pt orice gust., Ingrediente pentru 4 portii:, un crab la 1,2 kg,150g malai,50g parmezan,200g lapte, dovlecel,o vanata,10 rosii cherry,un ardei gras rosu si unul galben, o ceapa rosie,o ceapa alba,4 catei de usturoi, ardei iute sau doi,dupa gust,un borcanel passata de tomate(sau 10 rosii moi),otet de vin 100g,vin alb100g,zahar 100g,10 boabe de piper, foi de dafin,unt 100g,sare de mare 150g,o lamaie ,sare,piper,dupa gust,patrunjel proaspat tocat

Dificultate: Medie Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Bucata de crap se spala,se inlatura solzii si se curata interiorul,apoi se taie rondele de 3cm grosime.
Se pune la foc marinada continand vinul, otetul,sare de mare,boabele de piper,foile de dafin,200ml apa ,zaharul.SE da in clocot apoi se lasa la foc mediu ca lichidul sa se reduca treptat.Ceapa alaba se taie pe jumatate si se pune pe o tabla de cupru incinsa la flacara aragazului pt a se rumeni bine,impreuna cu cateii de usturoi un pic zdrobiti cu cutitul( si ardeiul iute(daca nu aveti tabla puteti folosi o tigaie teflon foarte incinsa ).Dupa ce s-au rumenit se adauga in marinada.
Se pune la foc 250 ml apa,200ml lapte 50g unt,un praf de sare si se da inclocot.Se reduce focul la mic si se adauga malaiul treptat amestecand cu un tel sa nu se formeze cocoloase.Se lasa sa se ingroase si la sfarsit se adauga parmezanul ras.se rastoarca pe o farfurie si se lasa 5 minute sa se racoreasca.Cu ajutorul unei linguri se formeaza galuste din mamaliga,urmand ca dupa fiecare galusca formata sa se inmoiae lingura intr-un recipient(cana) cu apa fierbinte pentru ca mamaliga sa nu se prinda de lingura.Galustele altfel formate cam 5-6 pe poertie se pun pe o hartie pergament.
Legumele:dovlecel,vanata,ardei,ceapa se taie cubulete si se trag la tigaie cu putin ulei de masline,apoi se adauga rosiile cherry.Se ia un polonic din marinada scazuta si se adauga peste ele apoi se da la cuptor 10 minute pana marinada s-a evaporat si legumele si-au luat gustul dulce-sarat-afumat si piperat.
Se incinge o tigaie grill sau teflon la flacara aragazului pana iese fumul ,apoi se rumeneste pestele pe ambele parti,se ia de pe foc,se adauga un polonic de marinada scazuta si se da la cuptor 10-12 minute pana se gatesc,se verifica cam la 4 minute si se mai adauga marinada daca a scazut.
Pentru sosul de tomate se poate folosi passta sau daca vreti unul de casa atunci taiati rosiile in jumatati,le rumeniti la cuptor cu putina miere deasupra,sare si piper apoi se paseaza printr-o sita si gata sosul!!)Acesta se adauga peste legumele de la cuptor cand marinada s-a absorbitsi se mai lasa 2 minute.
Galustele de malai se trag la tigaie in unt,se aseaza in mijlocul farfuriei,pestele deasupra ,iar legumele in sos tomat e jur-imprejur,se presara patrunjel proaspat tocat.Pofta buna tuturor!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de crap cu legume ratatouille si galuste de mamaliga" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel și alune

Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel și alune

Se pune pe foc o oală cu 3-4l de apă, cu boabele de piper și frunzele de dafin. Când fierbe se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pastrav somonat cu cartofi noi

Pastrav somonat cu cartofi noi

Se spala bine pestele,se elimina capul si intestinele.Se lasa la uscat si se taie in bucati dupa

7 voturi    10 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    todoran (Bucatar) , 18 septembrie 2012

    1. Reteta este intr-adevar strutzo-camila. 2. Atentie mai mare la tastare, ca doar pregatim un crap si nu un "crab". Si ma opresc aici ! 3. Felicitari pentru folosirea termenului de "marinada" si nu marinata, pe care multi utilizatori il confunda. 4.Trecem peste erorile gramaticale, se mai intampla. 5. Poza poate inspira orice, doar o saramura de peste nu. 6. COCLUZIE: reteta nu are nimic in comun cu o saramura de crap.

  • tanase gheorghe

    tanase gheorghe (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

    nu stiu cum este o prezentare de adevarat pescar,dar imi dau toata silinta:::))

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    Asta a fost o prezentare de " pescar adevarat " ?, nu ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • Aceasta reteta este un fel de struto-camila,dar sper ca rezultatul amestecului romano-mediteranean sa mearga pt orice gust.
  • Ingrediente pentru 4 portii:
  • un crab la 1,2 kg,150g malai,50g parmezan,200g lapte, dovlecel,o vanata,10 rosii cherry,un ardei gras rosu si unul galben
  • o ceapa rosie,o ceapa alba,4 catei de usturoi, ardei iute sau doi,dupa gust,un borcanel passata de tomate(sau 10 rosii moi),otet de vin 100g,vin alb100g,zahar 100g,10 boabe de piper, foi de dafin,unt 100g,sare de mare 150g,o lamaie ,sare,piper,dupa gust,patrunjel proaspat tocat

Raporteaza reteta

Retete
de tanase gheorghe
Piept de rata roze cu cartofi dauphinoise ,puree de telina ,sos de ciocolata

Piept de rata roze cu cartofi dauphinoise ,puree de telina ,sos de ciocolata

Se pune 150 g samantana lichida si 30 de unt intr-o tigaie pentru sos impreuna cu cimbru ,se lasa

4 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui marinat in lamaie si usturoi, ardei copti pe tabla, salata de vinete, cartofi "rosti"cu feta si masline, tzatziki.

Piept de pui marinat in lamaie si usturoi, ardei copti pe tabla, salata de vinete, cartofi "rosti"cu feta si masline, tzatziki.

Se incepe cu marinada pentru pui, se curata usturoiul , se rade coaja de lamaie si se stoarce apoi

6 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

todoran (Bucatar)

1. Reteta este intr-adevar strutzo-camila. 2. Atentie mai mare la tastare, ca doar pregatim un crap si nu un "crab". Si ma opresc aici ! 3. Felicitari pentru folosirea termenului de "marinada" si nu marinata, pe care multi utilizatori il confunda. 4.Trecem peste erorile gramaticale, se mai intampla. 5. Poza poate inspira orice, doar o saramura de peste nu. 6. COCLUZIE: reteta nu are nimic in comun cu o saramura de crap.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Guvizi marinati la cuptor