Saramura de crap cu legume ratatouille si galuste de mamaliga

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Saramura de crap cu legume ratatouille si galuste de mamaliga

Ingrediente

  • Aceasta reteta este un fel de struto-camila,dar sper ca rezultatul amestecului romano-mediteranean sa mearga pt orice gust.
  • Ingrediente pentru 4 portii:
  • un crab la 1,2 kg,150g malai,50g parmezan,200g lapte,1 dovlecel,o vanata,10 rosii cherry,un ardei gras rosu si unul galben, o ceapa rosie,o ceapa alba,4 catei de usturoi,un ardei iute sau doi,dupa gust,un borcanel passata de tomate(sau 10 rosii moi),otet de vin 100g,vin alb100g,zahar 100g,10 boabe de piper,2 foi de dafin,unt 100g,sare de mare 150g,o lamaie ,sare,piper,dupa gust,patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare

Bucata de crap se spala,se inlatura solzii si se curata interiorul,apoi se taie rondele de 3cm grosime.

Se pune la foc marinada continand vinul, otetul,sare de mare,boabele de piper,foile de dafin,200ml apa ,zaharul.SE da in clocot apoi se lasa la foc mediu ca lichidul sa se reduca treptat.Ceapa alaba se taie pe jumatate si se pune pe o tabla de cupru incinsa la flacara aragazului pt a se rumeni bine,impreuna cu cateii de usturoi un pic zdrobiti cu cutitul( si ardeiul iute(daca nu aveti tabla puteti folosi o tigaie teflon foarte incinsa ).Dupa ce s-au rumenit se adauga in marinada.

Se pune la foc 250 ml apa,200ml lapte 50g unt,un praf de sare si se da inclocot.Se reduce focul la mic si se adauga malaiul treptat amestecand cu un tel sa nu se formeze cocoloase.Se lasa sa se ingroase si la sfarsit se adauga parmezanul ras.se rastoarca pe o farfurie si se lasa 5 minute sa se racoreasca.Cu ajutorul unei linguri se formeaza galuste din mamaliga,urmand ca dupa fiecare galusca formata sa se inmoiae lingura intr-un recipient(cana) cu apa fierbinte pentru ca mamaliga sa nu se prinda de lingura.Galustele altfel formate cam 5-6 pe poertie se pun pe o hartie pergament.

Legumele:dovlecel,vanata,ardei,ceapa se taie cubulete si se trag la tigaie cu putin ulei de masline,apoi se adauga rosiile cherry.Se ia un polonic din marinada scazuta si se adauga peste ele apoi se da la cuptor 10 minute pana marinada s-a evaporat si legumele si-au luat gustul dulce-sarat-afumat si piperat.

Se incinge o tigaie grill sau teflon la flacara aragazului pana iese fumul ,apoi se rumeneste pestele pe ambele parti,se ia de pe foc,se adauga un polonic de marinada scazuta si se da la cuptor 10-12 minute pana se gatesc,se verifica cam la 4 minute si se mai adauga marinada daca a scazut.

Pentru sosul de tomate se poate folosi passta sau daca vreti unul de casa atunci taiati rosiile in jumatati,le rumeniti la cuptor cu putina miere deasupra,sare si piper apoi se paseaza printr-o sita si gata sosul!!)Acesta se adauga peste legumele de la cuptor cand marinada s-a absorbitsi se mai lasa 2 minute.

Galustele de malai se trag la tigaie in unt,se aseaza in mijlocul farfuriei,pestele deasupra ,iar legumele in sos tomat e jur-imprejur,se presara patrunjel proaspat tocat.Pofta buna tuturor!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise