autor:

autor

» » Mancaruri cu peste

Saramura de crap romanesc

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 crap romanesc de aproximativ 2-3 Kg, 3-4 rosii, 5 legsturi de pstrunjel, 1 buc. gogosar rosu, 2 ardei iuti (verzi), 3 lingurite delicat de legume, jumatate cutie suc de rosii, sare de bucatarie grunjoasa

Dificultate: Medie Timp: 30 min

210 voturi

Mod de preparare

Pestele, fara cap, curatat de solzi (cu tot cu oase, nu file) se portioneaza, se da prin sarea grunjoasa si se coace pe gratar. Cand e gata, se pune intr-un vas si se acopera cu un stergar sau un capac. Se pun apoi pe gratar rosiile si gogosarul. Separat, se pregateste sosul, dupa cum urmeaza: Intr-o oala se fierb 2,5 l apa. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga delicatul si se fierbe, in continuare, la foc mic aproximativ 4 minute. Apoi, se adauga gogosarul si rosiile decojite si tocate marunt, sucul de rosii si ardeiul iute (dupa gust) lasandu-se pe foc aproximativ 5 minute. Se toaca marunt 3 legaturi de patrunjel, se adauga peste sos si se opreste focul, acoperindu-se oala cu un capac. Dupa aproximativ 4 minute se adauga pestele si cele 2 legaturi de patrunjel ramase, de asemenea, tocate mrunt. Se acopera oala cu un capac. Atentie! Sarea folosita la gratar si delicatul sunt suficiente. Nu se mai adauga sare!
Se poate servi dupa aproximativ 10-15 minute, cu mamaliguta si vin alb sec.
Pestele, fara cap, curatat de solzi (cu tot cu oase, nu file) se portioneaza, se da prin sarea grunjoasa si se coace pe gratar. Cand e gata, se pune i
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de crap romanesc" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste
Plachie de cod

Plachie de cod

Pestele se taie in felii , se da prin faina amestecata cu boia si se frige in uleiul incins, 2 minute

4 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Pangasius cu legume

Pangasius cu legume

Se taie prazul oblic in bucati potrivite. Pestele bine scurs se presara cu diverse condimente si

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihai Alina , 25 septembrie 2013

    da e adevarat cam mult patrunjel

  • Fara foto

    Mihai Alina , 25 septembrie 2013

    super reteta asa o sa si fac

  • Fara foto

    Oscar Romero , 17 mai 2013

    TREI LEGATURI PATRUNJEL? DA CE I? CIORBA? IN LOC SA TE BUCURI DE GUSTUL CRAPULUI.................TRE SA MOLFAIM NUMAI PATRUNJEL?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

      O bunatate !

    • Fara foto

      ioneladan , 30 martie 2009

      Super reteta! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

210 voturi

Ingrediente

  • 1 crap romanesc de aproximativ 2-3 Kg
  • 3-4 rosii
  • 5 legsturi de pstrunjel
  • 1 buc. gogosar rosu
  • 2 ardei iuti (verzi)
  • 3 lingurite delicat de legume
  • jumatate cutie suc de rosii
  • sare de bucatarie grunjoasa

Raporteaza reteta

Paste cu ton RIO Mare si ardei

Paste cu ton RIO Mare si ardei

1. Umpleti o oala mare cu apa. Adăugați sare și aduceti la fierbere. Adaugati pastele și gatiti-le.

0 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Rulouri cu ton RIO Mare si brocoli

Rulouri cu ton RIO Mare si brocoli

Se opareste broccoli/foile de spanac în apă clocotită cu sare. Se scurg  si se toaca

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Ton cu roşii marinate şi ouă fierte

Ton cu roşii marinate şi ouă fierte

1. Fierbeţi ouăle 9 minute. Tăiaţi în cubuleţe roşiile, feliaţi mărunt ceapa şi

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive