autor:

autor

» » Mancaruri cu peste

Saramura de crap romanesc

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 crap romanesc de aproximativ 2-3 Kg, 3-4 rosii, 5 legsturi de pstrunjel, 1 buc. gogosar rosu, 2 ardei iuti (verzi), 3 lingurite delicat de legume, jumatate cutie suc de rosii, sare de bucatarie grunjoasa

Dificultate: Medie Timp: 30 min

210 voturi

Mod de preparare

Pestele, fara cap, curatat de solzi (cu tot cu oase, nu file) se portioneaza, se da prin sarea grunjoasa si se coace pe gratar. Cand e gata, se pune intr-un vas si se acopera cu un stergar sau un capac. Se pun apoi pe gratar rosiile si gogosarul. Separat, se pregateste sosul, dupa cum urmeaza: Intr-o oala se fierb 2,5 l apa. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga delicatul si se fierbe, in continuare, la foc mic aproximativ 4 minute. Apoi, se adauga gogosarul si rosiile decojite si tocate marunt, sucul de rosii si ardeiul iute (dupa gust) lasandu-se pe foc aproximativ 5 minute. Se toaca marunt 3 legaturi de patrunjel, se adauga peste sos si se opreste focul, acoperindu-se oala cu un capac. Dupa aproximativ 4 minute se adauga pestele si cele 2 legaturi de patrunjel ramase, de asemenea, tocate mrunt. Se acopera oala cu un capac. Atentie! Sarea folosita la gratar si delicatul sunt suficiente. Nu se mai adauga sare!
Se poate servi dupa aproximativ 10-15 minute, cu mamaliguta si vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de crap romanesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Macrou a la grec

Macrou a la grec

1. Pestele se curata, se spala si se da cu sare. 2. Se ia o tava, se aseaza pestele si se toarna

7 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Somn aromat la cuptor cu cartofi noi si sos de lamaie

Somn aromat la cuptor cu cartofi noi si sos de lamaie

Pentru peste, taie somnul in jumatate, pe orizontala.Intr-un vas, amesteca cele doua feluri de ulei

7 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihai Alina , 25 septembrie 2013

    da e adevarat cam mult patrunjel

  • Fara foto

    Mihai Alina , 25 septembrie 2013

    super reteta asa o sa si fac

  • Fara foto

    Oscar Romero , 17 mai 2013

    TREI LEGATURI PATRUNJEL? DA CE I? CIORBA? IN LOC SA TE BUCURI DE GUSTUL CRAPULUI.................TRE SA MOLFAIM NUMAI PATRUNJEL?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

      O bunatate !

    • Fara foto

      ioneladan , 30 martie 2009

      Super reteta! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

210 voturi

Ingrediente

  • 1 crap romanesc de aproximativ 2-3 Kg
  • 3-4 rosii
  • 5 legsturi de pstrunjel
  • 1 buc. gogosar rosu
  • 2 ardei iuti (verzi)
  • 3 lingurite delicat de legume
  • jumatate cutie suc de rosii
  • sare de bucatarie grunjoasa

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi