autor:

ALINA BANICA

» » Mancaruri cu peste

Saramura de lin

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2010

Ingrediente
Linul se gaseste in cea mai mare parte a Europei. Lipseste in apele din nordul Scotiei, nordul si centrul Peninsulei Scandinave, Finlandei si din Crimeea. In tara noastra, linul este foarte raspandit in apele de ses, in multe ape statatoare dulci, lacuri, brate moarte etc., inclusiv iazurile de crap. Se gaseste in toate baltile de revarsare de-a lungul Dunarii, in bratele moarte, dar numarul cel mai mare de lini traieste in Delta. In rauri este mai rar intalnit, pentru ca nu-i plac curentii din apele curgatoare., -4 lini medii – sub 25 cm nu se pescuiesc deci cam 25-30 cm, -Sare mare cat mai multa, , , Pentru saramura:, , -2 l apa, -5-6 rosii proasprte, -4-5 ardei grasi copti, -4-5 catei de usturoi, -1 legatura de patrunjel, -50 ml otet de mere, -30 ml ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

1. Se curata pestele de urechi si intestine,se spala si se lasa la scurs.
2. Grilul se aseaza pe foc, se incinge, se adauga pe el sare din belsug, mai lasam sa se incinga si sarea, iar apoi punem pestele.
3. Il lasam pana cand se rumeneste, il intoarcem pe cealalta parte si continuam.
4. Cand este facut il batem bine sa scuturam sarea si se aseaza intr-un vas mai adanc.
5. Saramura se face separat: se pun 2 l de apa la fiert, iar cand clocoteste se adauga rosii si ardei copti taiati marunt , usturoi maruntit, otetul si uleiul. La final se pune patrunjelul taiat marunt.
6. Se toarna saramura fierbinte peste pesti.
7. Se serveste cu mamaliguta calda.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de lin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Dorada cu legume

Dorada cu legume

Se taie cartofii rondele nu foarte groase, morcovii rondele mai subtirele, iar ceapa solzisori. Patrunjelul

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Negi toro don

Negi toro don

Orezul fiert se pune intr-un bowl.Nori taiat se adauga peste orezul fiert si tonul crud,deasupa tonului

10 voturi    8 comentarii
15 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • christyansen

    christyansen (Chef de cuisine) , 04 iunie 2014

    suuuperrrr bv bv bv bv bv

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Intr-adevar, pescarii din Delta pregatesc pestele sub multe forme, la fel si saramura...practic pregatesc mancarea cu peste si cu ce au la indemana in momentul respectiv, atunci cand seara sau vremea ii prinde pe canale si ei se refugiaza pe grinduri pana a doua zi... De aici a aparut si multitudinea de retete cu peste...toate...sau aproape toate apartinand acestui tinut al apelor.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

    Ce bun!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      Asa am invatat sa pregatesc pestele la cherhana, cand mergeam in Delta. Una din metode.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

      Foarte aromata si apetisanta.Am salvat reteta.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

      Tare bine arata si sunt sigura ca este un deliciu.Felicitari pentru reteta.

    • paviasi

      paviasi (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

      Mor de ciuda ca n-am fost de fata.Mor dupa peste.Buuun de tot!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

      Se mai poate adauga si ardei iute, proaspat sau murat, dupa preferinta. Eu nu am pus pentru ca a trebuit sa-i dau si celei mici, dar oricum iese grozav. Este o reteta pe care am "furat-o" de la pescarii de la Histria...ei pregateau totul cu apa din lac, dar oricum ar fii este tare gustos!

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

      Grozava reteta!!!trebuie sa aiba o aroma deosebita!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

      O bunatate...Intr-adevar linul este un peste tare gustos, dulce si se aseamana foarte bine cu carasul atat la "corp" cat si la gust...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

      Recunosc ca nu prea ma omor dupa peste,dar al tau arata bine si parca te imbie sa-l gusti.*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

      Foarte bun!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • Linul se gaseste in cea mai mare parte a Europei. Lipseste in apele din nordul Scotiei
  • nordul si centrul Peninsulei Scandinave
  • Finlandei si din Crimeea. In tara noastra
  • linul este foarte raspandit in apele de ses
  • in multe ape statatoare dulci
  • lacuri
  • brate moarte etc.
  • inclusiv iazurile de crap. Se gaseste in toate baltile de revarsare de-a lungul Dunarii
  • in bratele moarte
  • dar numarul cel mai mare de lini traieste in Delta. In rauri este mai rar intalnit
  • pentru ca nu-i plac curentii din apele curgatoare.
  • -4 lini medii – sub 25 cm nu se pescuiesc deci cam 25-30 cm
  • -Sare mare cat mai multa
  • Pentru saramura:
  • -2 l apa
  • -5-6 rosii proasprte
  • -4-5 ardei grasi copti
  • -4-5 catei de usturoi
  • -1 legatura de patrunjel
  • -50 ml otet de mere
  • -30 ml ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

2 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

christyansen (Chef de cuisine)

suuuperrrr bv bv bv bv bv

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
peste la cuptor