Saramura de lin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Saramura de lin

Ingrediente

  • Linul se gaseste in cea mai mare parte a Europei. Lipseste in apele din nordul Scotiei, nordul si centrul Peninsulei Scandinave, Finlandei si din Crimeea. In tara noastra, linul este foarte raspandit in apele de ses, in multe ape statatoare dulci, lacuri, brate moarte etc., inclusiv iazurile de crap. Se gaseste in toate baltile de revarsare de-a lungul Dunarii, in bratele moarte, dar numarul cel mai mare de lini traieste in Delta. In rauri este mai rar intalnit, pentru ca nu-i plac curentii din apele curgatoare.
  • - 4 lini medii – sub 25 cm nu se pescuiesc; deci cam 25-30 cm;
  • - Sare mare cat mai multa;
  • Pentru saramura:
  • - 2 l apa;
  • - 5-6 rosii proasprte;
  • - 4-5 ardei grasi copti;
  • - 4-5 catei de usturoi;
  • - 1 legatura de patrunjel;
  • - 50 ml otet de mere;
  • - 30 ml ulei.

Mod de preparare

1. Se curata pestele de urechi si intestine,se spala si se lasa la scurs.

2. Grilul se aseaza pe foc, se incinge, se adauga pe el sare din belsug, mai lasam sa se incinga si sarea, iar apoi punem pestele.

3. Il lasam pana cand se rumeneste, il intoarcem pe cealalta parte si continuam.

4. Cand este facut il batem bine sa scuturam sarea si se aseaza intr-un vas mai adanc.

5. Saramura se face separat: se pun 2 l de apa la fiert, iar cand clocoteste se adauga rosii si ardei copti taiati marunt , usturoi maruntit, otetul si uleiul. La final se pune patrunjelul taiat marunt.

6. Se toarna saramura fierbinte peste pesti.

7. Se serveste cu mamaliguta calda.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise