autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Saramura de peste

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2,5 kg peste, 50 ml ulei, 1 legatură verdeata, boia de ardei, sare, ardei iute, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

89 voturi

Mod de preparare

Pestele se curata de solzi si intestine, se spala, se scurge, apoi se frige pe un gratar incins, uns cu grasime, pe ambele parti, pana se patrunde bine in interior.

Saramura se pregateste cu apa calda, ulei, boia, ardei iute taiat marunt; se lasa sa fiarba si se adauga peste pestele fript, continuind fierberea inca 5 minute. La servire se adauga verdeata taiata marunt. Cind pestele depaseste 400-500 g se portioneaza.

Dupa preferinta se poate servi si cu mujdei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
saramura de peste

saramura de peste

pestele se curata de solzi si se spalafoarte bine, se pune la fript pe gratarul incins. dupa ce sa

38 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Saramura de peste

Saramura de peste

Curatam peste si il spalam bine. Il presaram cu sare apoi il trecem prin malai si il asezam pe gratarul

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

    Imi place saramura ta .

  • Fara foto

    delily , 24 octombrie 2009

    eu saramura de peste o fc dupa o alta reteta si e mult mai gustoasa

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

    Nu am mancat niciodata saramura. Voi face dupa reteta asta

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      Nu am macat niciodata saramura. Voi fae dupa reteta asta

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      Gustos, imi place mult pestele.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

89 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2,5 kg peste
  • 50 ml ulei
  • 1 legatură verdeata
  • boia de ardei
  • sare
  • ardei iute
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place saramura ta .

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Stiuca umpluta