autor:

cosimona

» » Mancaruri cu peste

Saramura de peste

Autor: cosimona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cosimona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 ianuarie 2010

Ingrediente
1 kg Peste (crap sau caras), 10 buc Rosii, 10 buc Ardei grasi, 10 buc Cepe, 1 capatana Usturoi, 1 buc Lamaie, 1 legatura Verdeata, ulei, sare, piper, boia

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata pestele bine, se cresteaza pe partea cu oase, se freaca si in interior si in exterior cu sare, boia si lamaie si se prajeste la tigaie in ulei pe o parte si pe cealalta pana cand prinde o culoare usor aramie (cat sa nu fie prajit bine). Ardeii se curata si se taie rondele putin mai groase, ceapa se curata si se lasa intreaga, rosiile se lasa intregi. Usturoiu se curata si se lasa graunti intregi. Intr-o cratita se aseaza dezordonat 5 rosii, 5 cepe, jumatate din aredeii taiati rondele si jumatate din grauntii de usturoi. Deasupra patului de legume se aseaza pestele prajit, iar deasupra pestelui se aseaza restul de legume la fel ca prima data.
Se face un sos din apa, sare, boia, piper, lamaie si ulei. Se toarna deasupra compozitiei din cratita si se baga la cuptor la foc mic. Cand e aproape gata si pune verdeata tocata marunt peste compozitie si se mai lasa 10 minute.
Se serveste cu mujdei se usturoi.

Pofta buna! ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Saramura de peste

Saramura de peste

Curatam peste si il spalam bine. Il presaram cu sare apoi il trecem prin malai si il asezam pe gratarul

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Retete la gratar
Saramura de peste cu maioneza

Saramura de peste cu maioneza

Pestele se viscereaza si se decapiteaza. Se curata de solzi, aripioarele inotatoare si oasele mari

4 voturi    1 comentariu
35 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg Peste (crap sau caras)
  • 10 buc Rosii
  • 10 buc Ardei grasi
  • 10 buc Cepe
  • 1 capatana Usturoi
  • 1 buc Lamaie
  • 1 legatura Verdeata
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
File de macrou cu sos Worchester și garnitură de orez