Se curata pestele bine, se cresteaza pe partea cu oase, se freaca si in interior si in exterior cu sare, boia si lamaie si se prajeste la tigaie in ulei pe o parte si pe cealalta pana cand prinde o culoare usor aramie (cat sa nu fie prajit bine). Ardeii se curata si se taie rondele putin mai groase, ceapa se curata si se lasa intreaga, rosiile se lasa intregi. Usturoiu se curata si se lasa graunti intregi. Intr-o cratita se aseaza dezordonat 5 rosii, 5 cepe, jumatate din aredeii taiati rondele si jumatate din grauntii de usturoi. Deasupra patului de legume se aseaza pestele prajit, iar deasupra pestelui se aseaza restul de legume la fel ca prima data.
Se face un sos din apa, sare, boia, piper, lamaie si ulei. Se toarna deasupra compozitiei din cratita si se baga la cuptor la foc mic. Cand e aproape gata si pune verdeata tocata marunt peste compozitie si se mai lasa 10 minute.
Se serveste cu mujdei se usturoi.
Pofta buna! ;)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii