Saramura de peste

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg Peste (crap sau caras)
  • 10 buc Rosii
  • 10 buc Ardei grasi
  • 10 buc Cepe
  • 1 capatana Usturoi
  • 1 buc Lamaie
  • 1 legatura Verdeata
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia

Mod de preparare

Se curata pestele bine, se cresteaza pe partea cu oase, se freaca si in interior si in exterior cu sare, boia si lamaie si se prajeste la tigaie in ulei pe o parte si pe cealalta pana cand prinde o culoare usor aramie (cat sa nu fie prajit bine). Ardeii se curata si se taie rondele putin mai groase, ceapa se curata si se lasa intreaga, rosiile se lasa intregi. Usturoiu se curata si se lasa graunti intregi. Intr-o cratita se aseaza dezordonat 5 rosii, 5 cepe, jumatate din aredeii taiati rondele si jumatate din grauntii de usturoi. Deasupra patului de legume se aseaza pestele prajit, iar deasupra pestelui se aseaza restul de legume la fel ca prima data.

Se face un sos din apa, sare, boia, piper, lamaie si ulei. Se toarna deasupra compozitiei din cratita si se baga la cuptor la foc mic. Cand e aproape gata si pune verdeata tocata marunt peste compozitie si se mai lasa 10 minute.

Se serveste cu mujdei se usturoi.

Pofta buna! ;)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise