autor:

Jerome "Chef" McElroy

» » , , Aperitive, Mancaruri cu peste, Sosuri

Saramura de Peste dupa reteta unui Pictor Vechi

Autor: Jerome "Chef" McElroy (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Jerome "Chef" McElroy (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 noiembrie 2012

Ingrediente
1 kg peste (crap/somn/pastrav), 1 litru apa, 1/2 ceapa alba, 1/2 ceapa rosie, 1/2 ardei gras verde, 1/2 ardei gras rosu, 7-8 rosii cherry, 5 catei de usturoi, 1 morcov, 2 lamai, 1 ardei iute, 1/2 foaie de dafin, 2 linguri suc de rosii, 1 lingurita de vegeta, 2 lamai, 4 linguri ulei de masline, Piper negru boabe, Oregano, Busuioc proaspat (3 - 4 frunze), Cimbru proaspat (3 - 4 crengute), Patrunjel, Sare grunjoasa

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se pune apa la fiert impreuna cu toate condimentele, uleiul si morcovul taiat rondele subtiri. Se taie ceapa si ardeii dupa care se pun pe gratar pana incep sa se arda, dupa care se arunca in apa si se lasa la foc iute timp de 20 minute. Se storc in apa cele doua lamai. Rosiile se pun pe gratar la fel ca celelalte legume, dar se introduc in apa abia la final impreuna cu cele doua linguri de suc de rosii. Se adauga patrunjelul taiat marunt. Pestele se taie in bucati si se gateste pe plita, la cuptor ori pe gratar.
Saramura trebuie apoi sa fie turnata peste peștele gatit si lasata asa macar 15 minute.

Se numeste ceva bun bun de tot!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de Peste dupa reteta unui Pictor Vechi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
SOS REMOULAD

SOS REMOULAD

Castravetii se spala si se curata de coaja si de sminte,apoi se taie marunt (cubulete). Ouale se

14 voturi    2 comentarii
1h
Sosuri
Paste cu susan si carne de pui

Paste cu susan si carne de pui

1. Se clocotesc 4 l de apa intr-o oala mare si se sareaza.Se fierb pastele, pana cand s-au fragezit,

5 voturi    3 comentarii
40 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg peste (crap/somn/pastrav)
  • 1 litru apa
  • 1/2 ceapa alba
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 7-8 rosii cherry
  • 5 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 2 lamai
  • 1 ardei iute
  • 1/2 foaie de dafin
  • 2 linguri suc de rosii
  • 1 lingurita de vegeta
  • 2 lamai
  • 4 linguri ulei de masline
  • Piper negru boabe
  • Oregano
  • Busuioc proaspat (3 - 4 frunze)
  • Cimbru proaspat (3 - 4 crengute)
  • Patrunjel
  • Sare grunjoasa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Limba rasol cu masline si sos