autor:

Jerome "Chef" McElroy

» » , , Aperitive, Mancaruri cu peste, Sosuri

Saramura de Peste dupa reteta unui Pictor Vechi

Autor: Jerome "Chef" McElroy (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Jerome "Chef" McElroy (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 noiembrie 2012

Ingrediente
1 kg peste (crap/somn/pastrav), 1 litru apa, 1/2 ceapa alba, 1/2 ceapa rosie, 1/2 ardei gras verde, 1/2 ardei gras rosu, 7-8 rosii cherry, 5 catei de usturoi, 1 morcov, 2 lamai, 1 ardei iute, 1/2 foaie de dafin, 2 linguri suc de rosii, 1 lingurita de vegeta, 2 lamai, 4 linguri ulei de masline, Piper negru boabe, Oregano, Busuioc proaspat (3 - 4 frunze), Cimbru proaspat (3 - 4 crengute), Patrunjel, Sare grunjoasa

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pune apa la fiert impreuna cu toate condimentele, uleiul si morcovul taiat rondele subtiri. Se taie ceapa si ardeii dupa care se pun pe gratar pana incep sa se arda, dupa care se arunca in apa si se lasa la foc iute timp de 20 minute. Se storc in apa cele doua lamai. Rosiile se pun pe gratar la fel ca celelalte legume, dar se introduc in apa abia la final impreuna cu cele doua linguri de suc de rosii. Se adauga patrunjelul taiat marunt. Pestele se taie in bucati si se gateste pe plita, la cuptor ori pe gratar.
Saramura trebuie apoi sa fie turnata peste peștele gatit si lasata asa macar 15 minute.

Se numeste ceva bun bun de tot!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de Peste dupa reteta unui Pictor Vechi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de usturoi cu morcovi

Sos de usturoi cu morcovi

Cand calesc morcovi ca sa ingalbenesc supa, ii folosesc la un sos de usturoi inedit. Daca nu folositi

13 voturi    5 comentarii
10 min
Sosuri
Pui cu legume de vara

Pui cu legume de vara

Se incalzeste cuptorul la 190⁰C. Intr-un vas se amesteca uleiul cu coaja rasa si zeama de lamaie,

8 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viziru , 30 iunie 2018

    Nu cred ca exista o reteta mai buna. De saramura vreau sa zic.

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg peste (crap/somn/pastrav)
  • 1 litru apa
  • 1/2 ceapa alba
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 7-8 rosii cherry
  • 5 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 2 lamai
  • 1 ardei iute
  • 1/2 foaie de dafin
  • 2 linguri suc de rosii
  • 1 lingurita de vegeta
  • 2 lamai
  • 4 linguri ulei de masline
  • Piper negru boabe
  • Oregano
  • Busuioc proaspat (3 - 4 frunze)
  • Cimbru proaspat (3 - 4 crengute)
  • Patrunjel
  • Sare grunjoasa

Raporteaza reteta

Fara foto

Viziru

Nu cred ca exista o reteta mai buna. De saramura vreau sa zic.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui la cuptor cu rozmarin, otet balsamic si ceapa rosie