autor:

Jerome "Chef" McElroy

» » , , Aperitive, Mancaruri cu peste, Sosuri

Saramura de Peste dupa reteta unui Pictor Vechi

Autor: Jerome "Chef" McElroy (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Jerome "Chef" McElroy (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 noiembrie 2012

Ingrediente
1 kg peste (crap/somn/pastrav), 1 litru apa, 1/2 ceapa alba, 1/2 ceapa rosie, 1/2 ardei gras verde, 1/2 ardei gras rosu, 7-8 rosii cherry, 5 catei de usturoi, 1 morcov, 2 lamai, 1 ardei iute, 1/2 foaie de dafin, 2 linguri suc de rosii, 1 lingurita de vegeta, 2 lamai, 4 linguri ulei de masline, Piper negru boabe, Oregano, Busuioc proaspat (3 - 4 frunze), Cimbru proaspat (3 - 4 crengute), Patrunjel, Sare grunjoasa

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pune apa la fiert impreuna cu toate condimentele, uleiul si morcovul taiat rondele subtiri. Se taie ceapa si ardeii dupa care se pun pe gratar pana incep sa se arda, dupa care se arunca in apa si se lasa la foc iute timp de 20 minute. Se storc in apa cele doua lamai. Rosiile se pun pe gratar la fel ca celelalte legume, dar se introduc in apa abia la final impreuna cu cele doua linguri de suc de rosii. Se adauga patrunjelul taiat marunt. Pestele se taie in bucati si se gateste pe plita, la cuptor ori pe gratar.
Saramura trebuie apoi sa fie turnata peste peștele gatit si lasata asa macar 15 minute.

Se numeste ceva bun bun de tot!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de Peste dupa reteta unui Pictor Vechi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Otet cu mirodenii

Otet cu mirodenii

Se pun frunzele de plante intr-un borcan cu capac-dupa ce au fost spalate.Otetul se fierbe putin

3 voturi    2 comentarii
10 min
Sosuri
Pui pe gratar si avocado cu sos fresh de salsa

Pui pe gratar si avocado cu sos fresh de salsa

Pieptul de pui se taie,se condimenteaza si se pune pe gratar la foc mic. Se taie avocado in 2

2 voturi    1 comentariu
15 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viziru , 30 iunie 2018

    Nu cred ca exista o reteta mai buna. De saramura vreau sa zic.

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg peste (crap/somn/pastrav)
  • 1 litru apa
  • 1/2 ceapa alba
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 7-8 rosii cherry
  • 5 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 2 lamai
  • 1 ardei iute
  • 1/2 foaie de dafin
  • 2 linguri suc de rosii
  • 1 lingurita de vegeta
  • 2 lamai
  • 4 linguri ulei de masline
  • Piper negru boabe
  • Oregano
  • Busuioc proaspat (3 - 4 frunze)
  • Cimbru proaspat (3 - 4 crengute)
  • Patrunjel
  • Sare grunjoasa

Raporteaza reteta

Fara foto

Viziru

Nu cred ca exista o reteta mai buna. De saramura vreau sa zic.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
CIULAMA DE PUI