Puiul se spala,se curata si se taie pe jumatate,chiar pe mijlocul pieptului,spatele ramanand intreg.
Se pune la fiert in apa rece cu un praf de sare,iar dupa ce se ia spuma se adauga ceapa,morcovul,albitura , telina si se lasa sa fiarba la foc mic pana incepe sa dea in clocot.Se opreste focul si se lasa sa se raceasca,dupa care se scoate puiul,se unge bine cu ulei, se condimenteaza si se coace pe gratar sau la grill pana se rumeneste frumos pe ambele parti.Gratarul se unge cu unt de preferinta. Cand puiul este gata rumenit se aseaza intr-un vas,se toarna saramura fierbinte peste el si se serveste cu mamaliguta.
Din zeama de carne,ceapa,morcov,albitura si telina puteti prepara o supa gustoasa sau un pilaf delicios...
Saramura:
Rosiile taiate felii, ardeiul gras tocat,ardeiul iute tocat marunt, usturoiul,condimente,sare dupa gust se pun la fiert in cca 2-3 cani cu apa si se lasa sa fiarba
pana se inmoaie rosiile si ardeiul.Cand sunt fierte se adauga mararul,patrunjelul,1-2 linguri de ulei,se mai potriveste de sare,condimente ,se mai adauga apa daca este prea groasa si se mai lasa sa dea 2-3 clocote...
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii