autor:

valentina ionita

» » Fripturi

Saramura de pui

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 ianuarie 2010

Ingrediente
Ex. un pui grill, Pentru saramura:, 2 capatani usturoi, 5-6 rosii proaspete,congelate, 1-2 buc ardei gras,capia sau gogosar proaspat sau congelat, ardei iute dupa gust, sare, dupa gust, marar,patrunjel dupa gust, 1-2 linguri ulei, Pentru gust se pun la fiert impreuna cu puiul :, o ceapa, un morcov, o albitura, cateva felii de telina

Dificultate: Redusa Timp: 2h

17 voturi

Mod de preparare

Puiul se spala,se curata si se taie pe jumatate,chiar pe mijlocul pieptului,spatele ramanand intreg.
Se pune la fiert in apa rece cu un praf de sare,iar dupa ce se ia spuma se adauga ceapa,morcovul,albitura , telina si se lasa sa fiarba la foc mic pana incepe sa dea in clocot.Se opreste focul si se lasa sa se raceasca,dupa care se scoate puiul,se unge bine cu ulei, se condimenteaza si se coace pe gratar sau la grill pana se rumeneste frumos pe ambele parti.Gratarul se unge cu unt de preferinta. Cand puiul este gata rumenit se aseaza intr-un vas,se toarna saramura fierbinte peste el si se serveste cu mamaliguta.
Din zeama de carne,ceapa,morcov,albitura si telina puteti prepara o supa gustoasa sau un pilaf delicios...
Saramura:
Rosiile taiate felii, ardeiul gras tocat,ardeiul iute tocat marunt, usturoiul,condimente,sare dupa gust se pun la fiert in cca 2-3 cani cu apa si se lasa sa fiarba
pana se inmoaie rosiile si ardeiul.Cand sunt fierte se adauga mararul,patrunjelul,1-2 linguri de ulei,se mai potriveste de sare,condimente ,se mai adauga apa daca este prea groasa si se mai lasa sa dea 2-3 clocote...
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
SARAMURA DIN PULPE DE PUI

SARAMURA DIN PULPE DE PUI

Se pune gratarul la incins,se spala bine pulpele,se condimenteaza apoi se pun pe gratar.Pana se fac

8 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Saramura de pui

Saramura de pui

Curatam puiul, il transam si il spalam bine , apoi il lasam sa se scurga. Curatam si spalam bine

6 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

    Multumesc mult pentru aprecieri...

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

    Arata super.......felicitari.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    Va multumesc mult...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Un deliciu.Arata grozav!Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Va multumesc mult tuturor...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Este o bunatate..........

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      O bunatate.Am mancat prin 98 la munte copane de pui in saramura,am incercat si acasa.Sunt minunate.Felicitari pentru reteta expusa,ai votul meu.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Ft buna saramura,cu siguranta voi incerca si eu!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      este foarte buna ! Noi mancam in copilarie in fiecare duminica,bineanteles ca era pui crescut la curte!

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Excelent arata, de 5 stele!!! Mi s-a facut o pofta....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Multumesc mult si te rog sa o prepari...,n-o sa va para rau...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Mamaaaaaaaaaaaa .......deja imi ploua in gura ! Trebuie sa fie delicioasa saramura asta ! Cu siguranta am sa o testez...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Este intr-adevar tare bun...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Mmmm ce bunatate!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

17 voturi

Ingrediente

  • Ex. un pui grill
  • Pentru saramura:
  • 2 capatani usturoi
  • 5-6 rosii proaspete,congelate
  • 1-2 buc ardei gras,capia sau gogosar proaspat sau congelat
  • ardei iute dupa gust
  • sare, dupa gust
  • marar,patrunjel dupa gust
  • 1-2 linguri ulei
  • Pentru gust se pun la fiert impreuna cu puiul :
  • o ceapa
  • un morcov
  • o albitura
  • cateva felii de telina

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult pentru aprecieri...

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpa de porc cu piper si carnati la cuptor