autor:

Truedelights

» » Mancaruri cu carne

Saramura de pui

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2010

Ingrediente
2 copanele de pui, 2-3 catei de usturoi, patrunjel verde, un ardei iute, sare, vegeta, piper, boia,, malai pentru mamaliguta

Dificultate: Redusa Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Spalam carnea de pui ,o crestam putin si o condimentam cu
sare, piper, condimente pentru carne de pui.
O asezam apoi in gril si o lasam sa se rumeneasca, intorcand-o din cand in cand.
Intre timp pregatim saramura.
Intr-un vas punem o cana cu apa apoi:
usturoiul taiat felii subtiri, ardeiul taiat
rondele, cateva boabe de piper, sare,
vegeta, patrunjel tocat si putina boia iute.
Punem amestecul pe foc si-l lasam
sa fiarba 5-6 minute, pana se
elibereaza toate aromele.
Cand carnea este gata o bagam si pe ea in
vasul cu saramura si mai dam 2-3 clocote,
doar cat sa se patrunda putin.

Servim copanelele cu mamaliguta calda si stropite din belsug cu saramura
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Saramura de pui cu mamaliguta

Saramura de pui cu mamaliguta

Se frige carnea pe gratar si rosiile. In acest timp se prepara saramura: 500 gr apa calda, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete la gratar
Saramura de pui

Saramura de pui

Puiul se spala,se curata si se taie pe jumatate,chiar pe mijlocul pieptului,spatele ramanand intreg. Se

17 voturi    14 comentarii
2h
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    kok miori , 31 iulie 2018

    De obicei saramura se face inainte de a se frige carnea -dar s-ar putea fi si asa merita incercata.

  • Fara foto

    dantes (Chef de cuisine) , 31 iulie 2018

    Cred ca este foarte gustoasa,trebuie sa o incerc.

  • Truedelights

    Truedelights (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    Multumesc mult tuturor! :)

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 august 2010

      Cred ca e un deliciu. Am retinut.

    • Fara foto

      clara marinescu (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      superba, super b una reteta am testat-o.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

      Tare buna, daca e si mamaliga e de neegalat, felicitari!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Imi place foarte mult...si eu prepar!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Saramura de pui este preferata noastra...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Foarte bun!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • 2 copanele de pui
  • 2-3 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • un ardei iute
  • sare
  • vegeta
  • piper
  • boia,
  • malai pentru mamaliguta

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

16 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

kok miori

De obicei saramura se face inainte de a se frige carnea -dar s-ar putea fi si asa merita incercata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
SNITELE DIN PIEPT DE PUI IN PESMET