autor:

ALINA BANICA

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Saramura de pui

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2010

Ingrediente
-un pui, -6 rosii, -6 ardei grasi, -un ardei iute, -2 l de apa, -50 ml otet de mere, -5-6 catei de usturoi, -2 linguri pasta de rosii, -piper, -patrunjel verde, -sare mare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

22 voturi

Mod de preparare

1. Se portioneaza puiul, se spala si se lasa la scurs.
2. Se coc rosiile si ardeii pe gratarul pentru legume.
3. Se pune apa la fiert, iar cand fierbe se adauga ardeiul copt taiat marunt, rosiile coapte tocate, usturoiul maruntit, pasta de rosii. Se aduce din nou la fierbere, se lasa 5 minute la foc mic si se adauga un ardei iute tocat, otetul, patrunjelul verde si piperul. Se mai lasa 5 minute si se opreste.
4. Pe grill, se pune un strat gros de sare, se incinge si se pun bucatile de pui. Se frig bine pe toate partile, apoi se scutura de sare si se introduc in saramura fierbinte.

Se serveste calda cu mamaliguta.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Aripi de pui picante, la gratar, in saramura

Aripi de pui picante, la gratar, in saramura

Obs: Torefierea boabelor de coriandru si chimen presupune prajirea uscata a acestora cca 1-2 min,

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Retete la gratar
Saramură de pui

Saramură de pui

1.Pulpele de pui se spală bine şi se dau cu sare şi piper. 2.Se frig pe grătarul încins aproximativ

13 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010

    o...bunatate!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    Multumesc frumos!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    Este preferata mea...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Imi lasa gura apa.Delicios!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Ce bunatate ai gatit aici...Nota maxima*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

      Este o bunatate !

    • Eugenia Bogdan

      Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

      arata bine saramura de pui..gustoasa!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 iulie 2010

      Foarte bunã!!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 iulie 2010

      Imi place tare mult saramura de pui.

    • Fara foto

      silvi0ara , 03 iulie 2010

      O bunatate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

22 voturi

Ingrediente

  • -un pui
  • -6 rosii
  • -6 ardei grasi
  • -un ardei iute
  • -2 l de apa
  • -50 ml otet de mere
  • -5-6 catei de usturoi
  • -2 linguri pasta de rosii
  • -piper
  • -patrunjel verde
  • -sare mare.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

2 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

vera (Chef de cuisine)

o...bunatate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
pui pe sticla