autor:

CARMENICA

» » Retete la gratar

Saramura de pui cu mamaliga

Autor: CARMENICA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CARMENICA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 iulie 2011

Ingrediente
800 gr carne de pui (pulpe si aripi), 5-6 catei usturoi, 2 buc.ardei gras verde, 1 buc.ardei capia, 2 buc.ardei iute, 4 rosii, 1 ceapa mica, cimbru uscat, piper si sare dupa gust, 1/2 lingurita boia dulce, 1 lingura otet, 1 lingura de vin alb, 50 ml ulei

Dificultate: Medie Timp: 59 min

50 voturi

Mod de preparare

Carnea se cresteaza din loc in loc ca sa se patrunda pe gratar,se unge cu ulei,apoi se presara cu sare,piper,cimbru si putina boia dulce.
Pe gratar asezam carnea,ardeii,ceapa si rosiile sa se friga.
Dupa ce s-au fript,ardeii ii curatam de coaja si ii taiem julien,ceapa si ardeii iuti ii taiem marunt,iar rosiile le zdrobim cu furculita.
Punem intr-o craticioara 2 cani de apa si legumele taiate.Adaugam otetul si vinul si dam gust cu sare si piper.
Se fierbe totul 10 minute,apoi se adauga usturoiul zdrobit .
Cat fierbe saramura,pregatim si mamaliga!
Se toarna saramura fierbinte peste pui, se acopera vasul cu un capac si se lasa sa stea 30 minute,.
Se serveste calduta impreuna cu mamaliga fierbinte.
Eu am format un cuib din mamaliga si l-am umplut cu carne si saramura .
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de pui cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Aripioare picante de pui la gratar

Aripioare picante de pui la gratar

Se amesteca ingrendientele si se pun aripioarele de pui intr-un castron, se ung bine cu amestecul

1 vot    0 comentarii
30 min
Retete la gratar
Kibbeh umplute la gratar (Kibbeh E’rass Mashwiyyeh -Grilled  Kibbeh )

Kibbeh umplute la gratar (Kibbeh E’rass Mashwiyyeh -Grilled Kibbeh )

Nu se poate sa nu facem si o introducere despre aceste Kibbeh-uri, care sunt niste preparate din

0 voturi    0 comentarii
3h 50 min
Retete la gratar

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • miclescumirela

    miclescumirela (Chef de cuisine) , 20 iulie 2011

    Ce pofta mi-ai facut Carmen ,puiul pe gratar este preferatul meu iar saramura la fel de buna,combinate nu le-am incercat dar sigur sigur o sa fac si eu.Deja salivez !

  • CristinaD

    CristinaD (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

    arata foarte "pofticios" in cuibul de mamaliga; felicitari pentru prezentare!

Dificultate

Medie

Timp

59 min

50 voturi

Ingrediente

  • 800 gr carne de pui (pulpe si aripi)
  • 5-6 catei usturoi
  • 2 buc.ardei gras verde
  • 1 buc.ardei capia
  • 2 buc.ardei iute
  • 4 rosii
  • 1 ceapa mica
  • cimbru uscat
  • piper si sare dupa gust
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura de vin alb
  • 50 ml ulei

Raporteaza reteta

miclescumirela (Chef de cuisine)

Ce pofta mi-ai facut Carmen ,puiul pe gratar este preferatul meu iar saramura la fel de buna,combinate nu le-am incercat dar sigur sigur o sa fac si eu.Deja salivez !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Fleica de porc la grill, cu sparanghel si cartofi copti Fleica de porc la grill, cu sparanghel si cartofi copti

Îmi plac mult cartofii copți cu unt și cimbru alături de grătar. De data asta, am adăugat și sparanghel, pe care l-am

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Frigarui mixte de legume si muschiulet Frigarui mixte de legume si muschiulet

Se taie carnea in bucatele de marimea ciupercutelor. Se spala, se curata si se taie legumele in bucati potrivite de aproximativ aceeasi

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Aperitive cu carne
Piept umplut si conopida sotata