autor:

CARMENICA

» » Retete la gratar

Saramura de pui cu mamaliga

Autor: CARMENICA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CARMENICA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 iulie 2011

Ingrediente
800 gr carne de pui (pulpe si aripi), 5-6 catei usturoi, 2 buc.ardei gras verde, 1 buc.ardei capia, 2 buc.ardei iute, 4 rosii, 1 ceapa mica, cimbru uscat, piper si sare dupa gust, 1/2 lingurita boia dulce, 1 lingura otet, 1 lingura de vin alb, 50 ml ulei

Dificultate: Medie Timp: 59 min

50 voturi

Mod de preparare

Carnea se cresteaza din loc in loc ca sa se patrunda pe gratar,se unge cu ulei,apoi se presara cu sare,piper,cimbru si putina boia dulce.
Pe gratar asezam carnea,ardeii,ceapa si rosiile sa se friga.
Dupa ce s-au fript,ardeii ii curatam de coaja si ii taiem julien,ceapa si ardeii iuti ii taiem marunt,iar rosiile le zdrobim cu furculita.
Punem intr-o craticioara 2 cani de apa si legumele taiate.Adaugam otetul si vinul si dam gust cu sare si piper.
Se fierbe totul 10 minute,apoi se adauga usturoiul zdrobit .
Cat fierbe saramura,pregatim si mamaliga!
Se toarna saramura fierbinte peste pui, se acopera vasul cu un capac si se lasa sa stea 30 minute,.
Se serveste calduta impreuna cu mamaliga fierbinte.
Eu am format un cuib din mamaliga si l-am umplut cu carne si saramura .
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de pui cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Somon marinat in sos de miere si mustar pregatit la grill sau gratar

Somon marinat in sos de miere si mustar pregatit la grill sau gratar

Se prepara sosul pentru marinare din ingredientele de mai sus ,se pun bucatile de somon la marinat,

1 vot    6 comentarii
1h
Retete la gratar
Friptura de porc la gratar

Friptura de porc la gratar

Carnea taiata bucatele se da prin piper, sare si boia si se lasa putin pana se patrunde de mirodenii.

8 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Retete la gratar

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • miclescumirela

    miclescumirela (Chef de cuisine) , 20 iulie 2011

    Ce pofta mi-ai facut Carmen ,puiul pe gratar este preferatul meu iar saramura la fel de buna,combinate nu le-am incercat dar sigur sigur o sa fac si eu.Deja salivez !

  • CristinaD

    CristinaD (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

    arata foarte "pofticios" in cuibul de mamaliga; felicitari pentru prezentare!

Dificultate

Medie

Timp

59 min

50 voturi

Ingrediente

  • 800 gr carne de pui (pulpe si aripi)
  • 5-6 catei usturoi
  • 2 buc.ardei gras verde
  • 1 buc.ardei capia
  • 2 buc.ardei iute
  • 4 rosii
  • 1 ceapa mica
  • cimbru uscat
  • piper si sare dupa gust
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura de vin alb
  • 50 ml ulei

Raporteaza reteta

miclescumirela (Chef de cuisine)

Ce pofta mi-ai facut Carmen ,puiul pe gratar este preferatul meu iar saramura la fel de buna,combinate nu le-am incercat dar sigur sigur o sa fac si eu.Deja salivez !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Snack de toamna Snack de toamna

Din toate ciupercile le alegem pe cele mai frumoase si taiem din ele, pe lung, cate 10-15 feliute foarte subtiri cu tot cu piciorus.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Rulouri aperitiv cu legume trase la grill si branza Rulouri aperitiv cu legume trase la grill si branza

Spălăm bine vânăta și dovlecelul și le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante. Le feliem transversal în

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Crap la gratar cu mujdei de usturoi