autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Saratele din faina de secara cu seminte

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 septembrie 2014

Ingrediente
3 pahare faina de secara, , 1/2 pahar ulei de cannola, , 2 pahare de quaker, , 1 lingurita de sare, , 1/2 lingurita de praf de copt, , apa , , , , Pentru topping:, , , , 1 ou sau albus de ou batut, , 2 pahare amestec de seminte (floarea soarelui, seminte de bostan, susan,mac etc)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita amestecam faina cu uleiul si il facem faramituri, dupa care adaugam quakerul, sarea,si praful de copt si amestecam.



Adaugam apa si amestecam pana se formeaza aluatul si il acoperim si il dam la frigider ptr 30 de minute.





Se incalzeste cuptorul la 180 de grade - intindem un pergament pe plansa si luam jumatate din aluat pe care il intindem pe pergament pana la 1/2 de cm grosime - trebuie sa fie foarte subtire.





Ungem aluatul cu ou sau albus si presaram seminte din abudenta si trecem cu sucitorul peste aluat ca semintele sa intre in aluat.



Transferam pergamentul cu aluatul pe tava si il taiem fasii dupa dorinta dupa care il coacem 8-10 minute pana se rumeneste frumos.





Cand s-a racit le transferam intr-o cutie care se inchide ermetic.



Sunt gustoase, usor de facut si dietetice.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele din faina de secara cu seminte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Suberec cu carne de pasare

Suberec cu carne de pasare

Se framanta din apa calduta in care am topit jumatate de lingurita de sare si faina cernuta,un aluat

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi  pufoase cu mere

Gogosi pufoase cu mere

1) Pune drojdia în laptele cãldut (nu fierbinte!!!) si lasã sã se umfle. Într-un vas pune fãina,

13 voturi    5 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 25 martie 2017

    Este un preparat sanatos si usor de facut

  • Fara foto

    kok miori , 21 ianuarie 2015

    nu stiu nu cred trebuie ovaz care se foloseste la mancare nu stiu ce frl de ovaz este ptr cai?

  • Dumitru_Craciun

    Dumitru_Craciun (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2015

    e bun și ovăzul care îl dăm la cai?

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2014

      Quakerul dupa wikipedia este ovaz-sant boabe de ovaz care sant gata pregatite pentru a manca dimineata cu lapte ele sant foarte sanatoase si tin mult timp satuli.Se poate fierbe ovazul cu lapte si cu putin miere si se poate manca dimineata.Eu am folosit acest ovaz impreuna cu faina ptr a pregati aceste saretele.

    • Fara foto

      Susana Elena Varga , 16 septembrie 2014

      nici eu nu stiu ce este quakerul,cineva ne-ar lamuri?

    • Fara foto

      Gabriela Barbu , 16 septembrie 2014

      Si quaker-ul cam ce ar fi?

    • Fara foto

      Nicolaescu Elisabeta , 15 septembrie 2014

      nu stiu cat sunt de bune, dar nu prea arata bine!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 3 pahare faina de secara
  • 1/2 pahar ulei de cannola
  • 2 pahare de quaker
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • apa 
  • Pentru topping:
  • 1 ou sau albus de ou batut
  • 2 pahare amestec de seminte (floarea soarelui
  • seminte de bostan
  • susan,mac etc)

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Este un preparat sanatos si usor de facut

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Panini integrale