Saratele din faina de secara cu seminte

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Saratele din faina de secara cu seminte

Ingrediente

  • 3 pahare faina de secara
  • 1/2 pahar ulei de cannola
  • 2 pahare de quaker
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • apa
  • Pentru topping:
  • 1 ou sau albus de ou batut
  • 2 pahare amestec de seminte (floarea soarelui, seminte de bostan, susan,mac etc)

Mod de preparare

Intr-o cratita amestecam faina cu uleiul si il facem faramituri, dupa care adaugam quakerul, sarea,si praful de copt si amestecam.

Adaugam apa si amestecam pana se formeaza aluatul si il acoperim si il dam la frigider ptr 30 de minute.

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade - intindem un pergament pe plansa si luam jumatate din aluat pe care il intindem pe pergament pana la 1/2 de cm grosime - trebuie sa fie foarte subtire.

Ungem aluatul cu ou sau albus si presaram seminte din abudenta si trecem cu sucitorul peste aluat ca semintele sa intre in aluat.

Transferam pergamentul cu aluatul pe tava si il taiem fasii dupa dorinta dupa care il coacem 8-10 minute pana se rumeneste frumos.

Cand s-a racit le transferam intr-o cutie care se inchide ermetic.

Sunt gustoase, usor de facut si dietetice.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise