Intr-o cratita amestecam faina cu uleiul si il facem faramituri, dupa care adaugam quakerul, sarea,si praful de copt si amestecam.
Adaugam apa si amestecam pana se formeaza aluatul si il acoperim si il dam la frigider ptr 30 de minute.
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade - intindem un pergament pe plansa si luam jumatate din aluat pe care il intindem pe pergament pana la 1/2 de cm grosime - trebuie sa fie foarte subtire.
Ungem aluatul cu ou sau albus si presaram seminte din abudenta si trecem cu sucitorul peste aluat ca semintele sa intre in aluat.
Transferam pergamentul cu aluatul pe tava si il taiem fasii dupa dorinta dupa care il coacem 8-10 minute pana se rumeneste frumos.
Cand s-a racit le transferam intr-o cutie care se inchide ermetic.
Sunt gustoase, usor de facut si dietetice.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii