autor:

Czompa

» » Aluaturi si Foietaje

Saratele

Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru aluat avem nevoie de cantitati egale de branza de vaca proaspata, unt sau margarina si faina. Toate aceste ingrediente se framanta cu mana sau cu robotul, se adauga o lingurita de sare, se omogenizeaza bine aluatul si se pune la rece pentru minim 1 ora.

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

8 voturi

Mod de preparare

Se ia aluatul de la frigider, se intinde din el o foaie dreptunghiulara pe masa presarata cu faina si se decupeaza cu diferite forme sau se taie cu ruleta de aluat fasii care se aseaza in tava cu hartie de copt. Se dau la cuptor la foc iute pana se rumenesc. Eu am facut din acest aluat si pateuri cu branza si pot sa spun ca sunt foarte multumita de acest tip de aluat. Bineinteles cand nu dispuneti de timp, cumparati aluat din comert, dar mie imi place sa fac acasa ce se poate, sa stiu exact ce contine.
Puteti presara peste ele seminte de susan sau mac daca va place!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele fragede

Saratele fragede

Incalzim putin laptele, cat sa fie usor caldut, adaugam o lingurita rasa de zahar si drojdia sfaramata.

12 voturi    8 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Saratele

Saratele

Se framanta faina cu margarina apoi se pun 2 oua,cubul de drojdie inmuiat in 3 linguri de lapte caldut,

9 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • mia

    mia (Chef de cuisine):

    Am facut saratelele,mi-au iesit super cu toate ca eu am uitat sa o las la frigider si asa mi-a iesit,eu am pus si mac,foarte bune mereu le fac..........Felicitari........

  • flory avram

    flory avram (Chef de cuisine):

    Am facut saratelele si sunt foarte bune, uite cum mi-au iesit!

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    Am facut aluatul exact cum ai spus si mi-au iesit super,am primit felicitari de la toata familia si eu te felicit pentru reteta. Incercati cu incredere sigur va iese.

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

    Foarte bune.Nu am facut pana acum saratele cu branza in compozitie,o sa incerc cat de curand.Trebuie sa fie deliciose.

    • Fara foto

      maria mihalache , 20 octombrie 2009

      Foarte bine arata.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

      O bunatate...Noua ne plac mult saratelele cu chimen...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

      O reteta excelenta.Bravo!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

      Din coca asta eu fac mici pateuri pe care le tai cu paharul.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat avem nevoie de cantitati egale de branza de vaca proaspata
  • unt sau margarina si faina. Toate aceste ingrediente se framanta cu mana sau cu robotul
  • se adauga o lingurita de sare
  • se omogenizeaza bine aluatul si se pune la rece pentru minim 1 ora.

Raporteaza reteta

Retete
de Czompa
Carnaciori in aluat

Carnaciori in aluat

Se decongeleaza aluatul de foietaj dupa care se intinde intr-o foaie subtire. Se taie carnaciorii

2 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive cu carne
Oua umplute pane

Oua umplute pane

Se fierb 5 oua timp de 10 minute pentru a fi tari. Se curata de coaja si se taie fiecare in 2. Se

3 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Pui umplut

Pui umplut

Se curata bine puiul. Ficatul de pui (crud) se da prin robot sau masina de tocat dupa care se prajeste

1 vot    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonaci cu nuca si rahat