autor:

Gabrielaolteanu

» » Aluaturi si Foietaje

Saratele

Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 noiembrie 2011

Ingrediente
branza veche si sarata de oaie (am avut cam 350g), 1 pachet margarina/unt, 2 oua, 1 iaurt mic (merge si samantana sau un iaurt mai gras), seminte de chimen si mac, cascaval ras, faina cata intra (cam 500g) pana devine un aluat mai tare (dar nu prea tare), 1 ou batut

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Am dat pe razatoarea mare branza.Daca untul/margarina e rece merge si el/ea dat/a pe razatoarea mare.Margarina mea de la piata pana acasa a fost la fix ca si temperatura.Am adaugat-o peste branza.La fel si ouale, cateva seminte de chimen si iaurtul.Le-am amestecat bine si am inceput sa adaug faina pana ce aluatul a devenit bun de modelat.L-am impachetat intr-o folie de aluminiu si l-am dat la rece pentru 30 de minute.Dupa jumatatea de ora am inceput sa intind aluatul cu sucitorul.Nu trebuie nici prea subtire dar nici foarte gros.Peste foaia intinsa am uns cu ou batut pentru ca semintele si cascavalul sa se ''lipeasca'' mai bine.Am taiat fasii cu cutitul pentru pizza si am copt aproximativ 15 minute la 180 grade fiecare tava.Au iesit 4 tavi din compozitia de mai sus...insuficiente pentru pofta mea nebuna.Data viitoare o sa fiu mai atenta la detalii si poate gasesc si forma de covrigei caci aluatul e potrivit si pentru ei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele

Saratele

Foaia de aluat o ungem cu oul batut.Separat dam pe razatoarea fina telemeaua si cascavalul,le amestecam

16 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Saratele

Saratele

Branza o dam pe razatoarea cu ochiuri mici,sa nu ramana bulgarasi mari. Adaugam margarina (de la

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • branza veche si sarata de oaie (am avut cam 350g)
  • 1 pachet margarina/unt
  • 2 oua
  • 1 iaurt mic (merge si samantana sau un iaurt mai gras)
  • seminte de chimen si mac
  • cascaval ras
  • faina cata intra (cam 500g) pana devine un aluat mai tare (dar nu prea tare)
  • 1 ou batut

Raporteaza reteta

Retete
de Gabrielaolteanu
Tiramisu

Tiramisu

Am separat ouale.Am batut galbenusurile cu 4 linguri de zahar pana s-au albit bine.Albusurile le-am

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Cartofi copti

Cartofi copti

Cartofii au stat in cuptor 2 ore pentru ca au fost foarte mari.Mai aveam putin si muream de foame

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aperitive
Spaghete Bolognese

Spaghete Bolognese

Am tocat ceapa si usturoiul si le-am calit in putin unt.Am adaugat carnea pe care am calit-o pana

10 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Cozonac