autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

SARATELE

Autor: PERIJOC ANA MARIA (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PERIJOC ANA MARIA (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
branza rasa - 1 farfurie(branza sa fie sarata), apa-1cana clocotita, untura - 1 cana clocotita, amoniac - 1 lingura, faina cat cuprinde, 1 ou si mac

Dificultate: Redusa Timp: 30h

1 vot

Mod de preparare

Amesteci intr-un lighenas branza rasa cu untura clocotita si apa clocotita, amoniacul il stingi cu otet si il torni peste branza, amesteci cu lingura bine si adaugi faina si framanti bine pana devine un aluat tare. Intinzi o foaie nu subtire, mai groasa si tai fasii cu cutitul. Tava o tapetezi cu putina faina si pui saratelele in tava, le ungi cu galbenusul de ou si presari cu mac. Dai tava la cuptor nu pentru mult timp. Sunt foarte gustoase.
Daca ti-a placut reteta noastra "SARATELE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Aluat fraged, foietaj (pentru Saratele, Branzoici, Placinte etc.) cu branza Philadelphia

Aluat fraged, foietaj (pentru Saratele, Branzoici, Placinte etc.) cu branza Philadelphia

Ingredientele se amesteca si aluatul obtinut se pune la frigider timp de 20 minute. Se intinde

27 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri
Saratele

Saratele

Se amesteca componentele la mixer pana se formeaza un aluat care nu este prea tare se lasa la odihna

3 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30h

1 vot

Ingrediente

  • branza rasa - 1 farfurie(branza sa fie sarata)
  • apa-1cana clocotita
  • untura - 1 cana clocotita
  • amoniac - 1 lingura
  • faina cat cuprinde
  • 1 ou si mac

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri rapide cu nutella