autor:

Antonina

» » Aperitive

Saratele cu branza

Autor: Antonina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Antonina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 februarie 2011

Ingrediente
700 g faina, 350 g unt rece ciopartit cu furculita/cutitul, 100 g margarina, 1 lingura cilli, 2 prafuri de sare, 380 g branza proaspata de vaca, 190 g branza cu mucegai, maruntita - Danish blue, 1 lingura cu varf de susan, 2 oua, 100 g corn flakes zdrobit

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

8 voturi

Mod de preparare

Pui ingredientele intr-un vas, in ordinea precizata in lista, si te faci ca amesteci bine... apoi chiar te implici.
Amesteci repede repede, faci o bila ca o minge de fotbal si o pui in frigider, sa stea o ora la rece.
Dupa, pudrezi plansa de lucru cu niste faina, si intinzi aluatul cam de 1 cm grosime sau mai mult, depinde cum le preferi..
Daca n-ai nici o forma speciala, folosesti o halba / pahar de bere si te-ai scos. Le ungi cu putin ou si presari niste seminte de susan.
Pregatesti o tava mare de cuptor, vezi sa nu uiti de foaia de copt si asezi saratelele. Cuptorul il incingi cu vreo 5 minute inainte, apoi dai tava la cuptor pentru 20 -25 minute la 180 grade.

Saratelele astea sunt atat de milostive cu papilele gustative, fac casa buna chiar si cu-n pahar cu lapte acru, dar sa nu punem la indoiala prietenia cu o bere rece.

Sursa acestei retete este: www.dulcegarii-culinare.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Saratele cu cascaval, branza cheddar si chimen

Saratele cu cascaval, branza cheddar si chimen

In laptele caldut dizolvam zaharul, dupa care adaugam drojdia si o lasam 5-7 minute pana se lichefiaza.

20 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Aluat fraged, foietaj (pentru Saratele, Branzoici, Placinte etc.) cu branza Philadelphia

Aluat fraged, foietaj (pentru Saratele, Branzoici, Placinte etc.) cu branza Philadelphia

Ingredientele se amesteca si aluatul obtinut se pune la frigider timp de 20 minute. Se intinde

26 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

    Un deliciu.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

    Super saratelele tale ...imi place reteta si am sa incerc acest aluat. *****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

    ce bune sunt...ne plac foarte mult!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

8 voturi

Ingrediente

  • 700 g faina
  • 350 g unt rece ciopartit cu furculita/cutitul
  • 100 g margarina
  • 1 lingura cilli
  • 2 prafuri de sare
  • 380 g branza proaspata de vaca
  • 190 g branza cu mucegai
  • maruntita - Danish blue
  • 1 lingura cu varf de susan
  • 2 oua
  • 100 g corn flakes zdrobit

Raporteaza reteta

Retete
de Antonina
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se topeste, la foc mic, ciocolata neagra si untul. Se adauga apoi zaharul, pana se topeste si acesta.

13 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tiramisu cu iz de castane

Tiramisu cu iz de castane

Pregatire crema: Galbenusurile se bat spuma cu zaharul. Separat se mixeaza frisca lichida. Apoi

4 voturi    5 comentarii
40 min
Prajituri
Guacamole

Guacamole

Am taiat avocado-ul pe din doua, i-am dat una-n cap samburelui, pe care l-am eliminat cu cutitul

4 voturi    2 comentarii
10 min
Aperitive

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Un deliciu.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Cascaval de casa