autor:

anuta

» » , , , Retete de Pasti, Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive cu brinza

Saratele cu chimen

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 aprilie 2017

Ingrediente
cca. 500 g faina, 1 pachet margarina, 200 ml smantana, 200 g branza oaie, 1 ou, chimen, sare grunjoasa

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat elastic, din margarina topita nu fierbinte), cu smantana si branza rasa prin razatoarea mica. Se infasoara in celofan si se lasa o ora, la frigider

Se imparte aluatul in doua, apoi se intinde in foi, cu grosimea de 3-4 mm, se ung cu oul batut, se presara chimen si sare grunjoasa, apoi se taie in bucati lungi de 10 cm si late de 1 cm care se asaza una langa alta, in tava tapetata cu hartie pentru copt.

Se dau la copt, in cuptorul incalzit, la foc potrivit, cca.25-30 minute, pana ce se rumenesc usor. Se scot din tava si se lasa pe un gratar sa se raceasca.

Se servesc dupa ce s-au racit.

Pofta buna!
Se framanta un aluat elastic, din margarina topita nu fierbinte), cu smantana si branza rasa prin razatoarea mica. Se infasoara in celofan si se lasa
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu chimen" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Retete de Pasti
Sărățele cu chimen

Sărățele cu chimen

Aluatul se decongelează în aproximativ 2ore la temperatura camerei. După decongelare am întins

3 voturi    2 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Saratele cu cascaval, branza cheddar si chimen

Saratele cu cascaval, branza cheddar si chimen

In laptele caldut dizolvam zaharul, dupa care adaugam drojdia si o lasam 5-7 minute pana se lichefiaza.

20 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • cca. 500 g faina
  • 1 pachet margarina
  • 200 ml smantana
  • 200 g branza oaie
  • 1 ou
  • chimen
  • sare grunjoasa

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Muschi in prapur de porc, pe gratar

Muschi in prapur de porc, pe gratar

Se intinde putin muschiuletul cu un ciocan de snitele, apoi se condimenteaza cu un praf de sare,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Fripturi
Saramura de platica

Saramura de platica

Pestele se curata de intestine, de solzi, apoi se cresteaza in partea de sus, unde carnea este mai

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Ciulama de porumbei cu ciuperci proaspete

Ciulama de porumbei cu ciuperci proaspete

Se fierb porumbeii, cu zarzavatul spalat, lasat intreg, cu un praf de sare, la oala sub presiune. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Pasti
Sfaturi

Idei si retete pentru Pasti

8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste
8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi.

8 voturi   7 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

  Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa

8 voturi   9 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

  Pentru ca masa de Paste trebuie sa fie plina cu cele mai delicioase si atent pregatite feluri de mancare, v-am pregatit

5 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele