autor:

anuta

» » , , , Retete de Pasti, Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive cu brinza

Saratele cu chimen

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 aprilie 2017

Ingrediente
cca. 500 g faina, 1 pachet margarina, 200 ml smantana, 200 g branza oaie, 1 ou, chimen, sare grunjoasa

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat elastic, din margarina topita nu fierbinte), cu smantana si branza rasa prin razatoarea mica. Se infasoara in celofan si se lasa o ora, la frigider

Se imparte aluatul in doua, apoi se intinde in foi, cu grosimea de 3-4 mm, se ung cu oul batut, se presara chimen si sare grunjoasa, apoi se taie in bucati lungi de 10 cm si late de 1 cm care se asaza una langa alta, in tava tapetata cu hartie pentru copt.

Se dau la copt, in cuptorul incalzit, la foc potrivit, cca.25-30 minute, pana ce se rumenesc usor. Se scot din tava si se lasa pe un gratar sa se raceasca.

Se servesc dupa ce s-au racit.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu chimen" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Sărățele cu chimen

Sărățele cu chimen

Aluatul se decongelează în aproximativ 2ore la temperatura camerei. După decongelare am întins

3 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele cu cascaval sau cu chimen

Saratele cu cascaval sau cu chimen

Se amesteca toate ingredientele bine, rezultand un aluat nu foarte tare. Se intinde o foaie nu foarte

6 voturi    6 comentarii
1h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • cca. 500 g faina
  • 1 pachet margarina
  • 200 ml smantana
  • 200 g branza oaie
  • 1 ou
  • chimen
  • sare grunjoasa

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Muschiulet de porc umplut cu fasole pastai si galbiori in mantie de prapur de miel Muschiulet de porc umplut cu fasole pastai si galbiori in mantie de prapur de miel

1.Muschiuletul se spala si se zvanta apoi se face cu un cutit ascutit,in partea superioara, o taietura pe mijlocul laturii lungi a carnii,fara

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Pasti
Prajitura Kinder Bueno Prajitura Kinder Bueno

Blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, cu zahărul şi zahărul Bourbon. Se adaugă făina cernută cu praful de copt,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Bezele cu nuca de cocos