autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Saratele din faina de naut

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 02 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 02 septembrie 2014

Ingrediente
13/4 pahar faina de naut, 3/4 lingurita de sare, 3/4 lingurita cardamon macinat marunt, 1/2 lingurita piper negru macinat, 11/2 pahare de apa, 4 linguri ulei de masline, ,

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam bine faina de naut cu sare, cardamon si piper.

In oala robotului punem faina amestecata cu mirodenii si turnam apa si uleiul si amestecam cu robotul de bucatarie pana devine omogen.



Lasam la frigider pentru o ora dupa care tapetam o tava de cuptor cu pergament (foaia se unge cu putin ulei de masline). Turnam 1/2 din compozitie in tava - trebuie sa acopere intreaga tava si trebuie sa fie subtire.



Se incalzeste la 200 de grade si se coace aproximativ 20 de minute pana se rumeneste.

Cand e copt scoatem cu hartie pe o plansa, lasam putin sa se raceasca si taiem fasii dupa preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele din faina de naut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • eli , 03 septembrie 2014

    13/4 faina naut ce inseamna

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • 13/4 pahar faina de naut
  • 3/4 lingurita de sare
  • 3/4 lingurita cardamon macinat marunt
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 11/2 pahare de apa
  • 4 linguri ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

eli

13/4 faina naut ce inseamna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe