autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Saratele din faina de naut

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 02 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 02 septembrie 2014

Ingrediente
13/4 pahar faina de naut, 3/4 lingurita de sare, 3/4 lingurita cardamon macinat marunt, 1/2 lingurita piper negru macinat, 11/2 pahare de apa, 4 linguri ulei de masline, ,

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam bine faina de naut cu sare, cardamon si piper.

In oala robotului punem faina amestecata cu mirodenii si turnam apa si uleiul si amestecam cu robotul de bucatarie pana devine omogen.



Lasam la frigider pentru o ora dupa care tapetam o tava de cuptor cu pergament (foaia se unge cu putin ulei de masline). Turnam 1/2 din compozitie in tava - trebuie sa acopere intreaga tava si trebuie sa fie subtire.



Se incalzeste la 200 de grade si se coace aproximativ 20 de minute pana se rumeneste.

Cand e copt scoatem cu hartie pe o plansa, lasam putin sa se raceasca si taiem fasii dupa preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele din faina de naut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu cherry, busuioc si pancetta

Focaccia cu cherry, busuioc si pancetta

Puneti faina, busuiocul, zaharul, drojdia si sarea intr-un bol. Combinati cu apa si ulei, faceti

1 vot    4 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Quiche umplut cu legume si bacon a la Leon

Quiche umplut cu legume si bacon a la Leon

Ciupercile,dovlecelul,jumatate de rosie,jumate de ceapa,o parte din ardei,se taie gros,se adauga

5 voturi    5 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    eli , 03 septembrie 2014

    13/4 faina naut ce inseamna

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 13/4 pahar faina de naut
  • 3/4 lingurita de sare
  • 3/4 lingurita cardamon macinat marunt
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 11/2 pahare de apa
  • 4 linguri ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Fara foto

eli

13/4 faina naut ce inseamna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu cartofi si seminte