autor:

mac myra

» » Dulciuri diverse

Saratele economice

Autor: mac myra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mac myra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Ingrediente
1 pachet margarina, 1 pahar de lapte, 2 oua, 1 praf de copt, 200 gr cascaval, sare, faina cat cuprinde, 3 linguri ulei, zahar vanilat, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h

39 voturi

Mod de preparare

Margarina tinuta la temperatura camerei se amesteca cu laptele caldut.Se omogenizeaza bine,dupa care se adauga 1 ou batut,un varf de sare,zaharul vanilat,esenta de rom si praful de copt.
Se amesteca bine chiar cu mana si treptat se adauga faina pana cand obtinem un aluat nu prea moale.
Se lasa aluatul la odihnit 30 min in frigider,dupa care se intinde o foaie groasa de 4 mm si se taie in fasii.
Se pot pune asa in tava unsa cu ulei,sau se pot rasuci.
Se ung cu ou batut si deasupra se presoara sare sau cascaval ras.
Se pot face si cu mac sau susan.
Se dau la cuptor timp de 20 25 minute pana se rumenesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele economice" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Desert cu piersici

Desert cu piersici

Piersicile le punem la scurs, dupa ce s-au scurs le presaram cu scortisoara. Foaia de aluat se taie

9 voturi    5 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura zebra

Prajitura zebra

Mixam ouale cu zaharul, coaja de citrice, esentele, coniacul scurs de la stafidele hidratate apoi

7 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    dragos , 29 septembrie 2015

    si cascavalul? 200 g cascaval numai pentru a se presara?

  • Fara foto

    Catalin Ursache , 01 iunie 2015

    Si de ce farina si nu faina?e mai buna farina ca faina sau doar pt ca e de la Italia?

  • Fara foto

    Claudia Pop , 28 aprilie 2015

    la saratele zahar vanilat??? Nui corecta reteta!

    • Fara foto

      Caraș Georgiana , 03 ianuarie 2015

      De ce se pune esenta si zaharul vanilat?

    • Fara foto

      Ovi Ovidiu , 03 ianuarie 2015

      daca erau cu branza dulce intelegeam ca merg esente dar la cascaval in niciuncaz !!!

    • Fara foto

      Traducator Godo Mihaela , 31 decembrie 2014

      da, e buna intrebarea, mai ales ca le-am facut, si desi m-am intrebat, am pus totusi, au iesit bune, dar ceva intre sarat si dulce. si nu asa ar fi trebuit sa iasa, nu?

    • Fara foto

      Anna Bella , 24 noiembrie 2014

      ce treaba are vanilia si romul daca sunt saratele sarate?

    • Fara foto

      Violeta Gabriela Dragomir , 08 noiembrie 2014

      dc esenta?

    • Fara foto

      Violeta Gabriela Dragomir , 08 noiembrie 2014

      dc esenta de rom?

    • Fara foto

      Mira Sandu , 18 februarie 2014

      De ce esenţă de rom şi de vanilie?

    • Patricia Iordache

      Patricia Iordache (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

      Ce pofta mi-ai facut! Cu siguranta le voi incerca.

    • Fara foto

      Nadia Pata , 26 septembrie 2013

      ce cauta aici vanilia si rom?

    • Fara foto

      Orlando Macrescu , 25 septembrie 2013

      foarte bune saratelele !le faceam cu paRINTII DE SARBATORI !

    • Fara foto

      Anca Ardelean , 25 septembrie 2013

      neami neami!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Apetisante

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      mi sa facut pofta arata bine

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

39 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet margarina
  • 1 pahar de lapte
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 200 gr cascaval
  • sare
  • faina cat cuprinde
  • 3 linguri ulei
  • zahar vanilat
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de mac myra
Chiftelute cu maioneza

Chiftelute cu maioneza

Morcovul si cartoful se curata si se dau pe razatoarea mica, felia de paine se inmoaie in lapte sau

10 voturi    7 comentarii
1h
Salate reci
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Pasta se pune la fiert in apa clocotita cu sare.Intre timp se pregateste sunculita:se taie cubulete

35 voturi    7 comentarii
15 min
Paste si pizza
Pui la cuptor cu cartofi

Pui la cuptor cu cartofi

Puiul se curata,se spala.Din usturoi,piper,delikat,sare,dafin si vin se face un bait in care se pune

1 vot    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

dragos

si cascavalul? 200 g cascaval numai pentru a se presara?

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Red velvet sandwich cookies